Lipsa zapezii loveste in turism: si mai multi romani aleg partiile Austria, Elvetia si Bulgaria

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Lipsa zapezii loveste in turism: si mai multi romani aleg partiile Austria, Elvetia si Bulgaria

 

De multi ani deja, statiunile montane din afara granitelor, precum cele din Austria, Elvetia si Bulgaria, erau in topul preferintelor a mii de romani care preferau sa isi cheltuiasca in afara tarii bugetele de vacanta. Anul acesta insa si mai multi romani isi vor petrece concediile acolo, in conditiile in care zapada nu da semne ca ar aparea pe partiile noastre, iar ofertele pentru strainantate sunt din ce in ce mai tentante.

"Pasionatii de sporturi de iarna si profesionistii au aratat de-a lungul ultimilor ani ca aleg si isi rezerva din timp vacanta de iarna in regiunile de schi binecunoscute din Austria, Franta, Italia, Elvetia sau Bulgaria. Acum insa, pe fondul lipsei zapezii si a temperaturilor de primavara, din ce in ce mai multi turisti care anii trecuti optau sa mearga cu familia si copiii in Romania cauta «iarna» intr-o destinatie externa. Avand in vedere ca in perioada 1-9 februarie scolarii vor fi in vacanta, la cea mai mare cautare sunt statiunile de schi din Austria si Bulgaria, unde tarifele sunt deosebit de convenabile, iar partiile de schi, snowboard sau sanius sunt impecabile", a declarat pentru WALL-STREET.RO Razvan Scaesteanu, specialist in comunicare in cadrul agentiei de turism Perfect Tour.

De aceeasi parere este si Teodor Calimanescu, director Europa Travel, care spune ca romanii nici nu stau pe ganduri si aleg destinatii in care pot practica sporturi de iarna.

"In mod normal, primele doua luni ale anului, ianuarie – februarie, sunt dedicate celor care practica sporturi de iarna sau celor care au lucrat in perioada sarbatorilor de iarna si acum cauta o vacanta de cateva zile, o saptamana, cu familia. Pentru ca nivelul stratului de zapada din statiunile din Romania nu mai permite practicarea sporturilor de iarna la un nivel optim, turistii s-au reorientat spre statiuni din afara tarii, in Austria sau Italia.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro
Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Lipsa zapezii loveste in turism: si mai multi romani aleg partiile Austria, Elvetia si Bulgaria