Cum a ajuns un castel ruinat sa atraga zeci de mii de turisti

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cum a ajuns un castel ruinat sa atraga zeci de mii de turisti

 

Aflat in restaurare de mai multi ani, cu ajutorul printului Charles, castelul din Bontida a devenit gazda mai multor festivaluri internationale. Vechiul castel nobiliar din Bontida (judetul Cluj) a reusit sa atraga la un singur sfarsit de saptamana peste 10.000 de vizitatori.

Circa 20 la suta sunt oaspeti veniti de peste hotare, din Ungaria, dar si din Germania sau Marea Britanie, scrie Romania libera.

Castelul din Bontida aduce in fiecare an concerte de muzica populara, jazz, rock, dar si targuri de antichitati, mesteri populari ori diferiti artizani. Nu au lipsit anul acesta nici expozitiile culturale, precum cea intitulata „Banffy si Bartok“, organizata de Muzeul si Institutul Teatrului Maghiar din Budapesta.

Printre trupele care au concertat pe scena amenajata in curtea castelului se numara The Mono Kacks sau Partizan, dar si Budapest Bar ori Byron. Castelul din Bontida nu gaz­duieste doar Festivalul Barock. Din acest an, el a devenit si gazda celui mai frumos festival de muzica electronica din Transilvania, Electric Castle.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult..

Sursa:www.dailybusiness.ro

 

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Cum a ajuns un castel ruinat sa atraga zeci de mii de turisti