Cum sa scapi de caldura urbana: Cele mai spectaculoase pesteri din tara

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cum sa scapi de caldura urbana: Cele mai spectaculoase pesteri din tara

 

Vara, cand termometrele arata peste 30 de grade Celsius, cu totii cautam locuri frumoase in care sa ne si racorim. Printre acestea includem si pesterile, pe care le gasim pe intreg teritoriul tarii. Astfel, am facut o selectie a celor mai cunoscute pesteri.

Romania are peste 12.000 de pesteri, cele mai importante fiind descoperite cu sute de ani in urma. Ele reprezinta atractii deosebit de interesante pentru turistii din tara sau de peste hotare.

Pestera Vantului: Situata in partea nordica a Muntilor Padurea Craiului, in vecinatatea localitatii Suncuius, este cea mai mare pestera din Romania, cu o lungime de circa 50 km. Pestera este foarte bogat ornamentata avand numeroase lacuri subterane, cascade, coridoare, stalagmite, stalagtite. Aici se mai gasesc unele dintre cele mai spectaculoase meandre din lume, meandrele "Emil Racovita".

Pestera Sase Iezi sau 6S: Pestera se afla in apropiere de comuna Manzalesti, in Munti Buzaului. Localizata in subteranul lacului Meledic, este una dintre cele mai mari pesteri sapate natural in sare din lume.

Pestera Scarisoara: Cea mai mare pestera cu gheata din Romania este Pestera Scarisoara din Muntii Bihor (Muntii Apuseni). Aceasta este situata la aproximativ 40 km de orasul Campeni, in NV judetului Alba, pe teritoriul comunei Garda de Sus.

 

Pentru a citi mai mutle stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Cum sa scapi de caldura urbana: Cele mai spectaculoase pesteri din tara