Peste 40.000 de romani si-au petrecut vacanta in Delta Dunarii. Cati bani au cheltuit anul trecut

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Peste 40.000 de romani si-au petrecut vacanta in Delta Dunarii. Cati bani au cheltuit anul trecut

 

Peste 41.500 de turisti romani s-au cazat anul trecut in Delta Dunarii si au cheltuit in total aproximativ 10 milioane de euro, iar cei aproximativ 40.000 turisti de straini care ajung in excursii de cateva ore sunt dezamagiti de aglomeratia de pe canale si de PET-urile care plutesc pe fluviu.

Anul trecut au fost in Delta Dunarii 41.647 de romani, cu 2% mai putini decat in 2011, potrivit datelor furnizate de INS la solicitarea Mediafax. Dintre acestia, aproape 35.000 de turisti au ajuns in Delta pe cont propriu si doar 6.800 prin agentii de turism.

“In Delta Dunarii, tarifele la cazare si masa sunt similare celor de pe litoral, dar excursiile si transportul pe apa cresc preturile medii cu 80 de lei pe zi. Astfel, cheltuiala zilnica a unui turist in Delta, incluzand cazare, masa, transport pe apa si excursii ajunge, in medie, la 280 de lei", a declarat Cornel Gaina, proprietarul complexului hotelier Cormoran din Delta Dunarii.

Potrivit INS, numarul innoptarilor in Delta Dunarii s-a apropiat anul trecut de 167.000, iar la cheltuieli zilnice estimate la 280 de lei se poate calcula ca turistii romani au lasat in Delta aproximativ 10 milioane de euro.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nsotru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Peste 40.000 de romani si-au petrecut vacanta in Delta Dunarii. Cati bani au cheltuit anul trecut