Korszerűsítik a parajdi sós vízű strandot

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Korszerűsítik a parajdi sós vízű strandot

 

A parajdi sóbánya főmérnöke elmondta, a bontási munkálatok előkészítése már elkezdődött, a bontás körülbelül két hét múlva befejeződik, és megkezdődik az új létesítmények kialakítása. A jelenlegi, 20 méter hosszú és 15 méter széles medence helyett két újat építenek, ezek közül még a kisebbik is nagyobb lesz a mostaninál, azt ugyanis 4 méterrel szélesebbre tervezték.

A nagy medence trapéz alakú lesz, hoszsza 37,5 méter, míg szélessége egyik végén 34, másik végén 27 méter lesz – mondta el a főmérnök. A régi strand helyére is egy jóval nagyobb kiszolgálóépületet húznak. A földszinten a zuhanyzók és öltözők kapnak helyet, illetve egy ajándékbolt, valamint egy konyha is. Felső szintjének rövidebbik oldalán éttermet, másik felén egy nyitott, napágyakkal ellátott teraszt alakítanak ki.

Sebestyén József elmondta, az újjáépítést a bányavállalat finanszírozza. A kivitelezési tervek szerint négy hónap alatt befejeződnek a munkálatok, november végére elkészül az új fürdőhely. Egyébként a strand újjáépítése csak az első lépés egy óriási turisztikai beruházásban.

 

Ha szeretne többet olvasni a székelyföldi turizmusról látogassa meg oldalunk következő részét

Olvass tovább...

Forrás:www.kronika.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Korszerűsítik a parajdi sós vízű strandot