Castelul Bran în topul celor mai scumpe proprietăţi

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Castelul Bran în topul celor mai scumpe proprietăţi

Castelul Bran este a doua cea mai scumpă proprietate din lume. Potrivit unui clasament făcut de revista Forbes, Castelul de langa Brasov are o valoare de piaţă de 140 de milioane de dolari. În ultimii ani valoarea de piaţă a Branului a crescut de mai bine de două ori.

Pe primul loc al clasamentul publicaţiei americane Forbes este o proprietate din Beverly Hills, California. Este vorba despre o vila, care a fost deţinută de magnatul media William Randolph Hearst. În prezent aceasta este evaluată la 165 milioane de dolari, cu 25 de milioane de dolari mai mult decât reşedinţa lui Dracula. De când a fost retrocedat familiei de Habsburg, Castelul Bran a reuşit să aducă şi venituri consistente administratorului.

La finele anului 2011, obiectivului turistic a raportat un profit de 2,7 milioane de euro. Reţeta succesului pare a fi atât istoricul castelului, dar şi posibilitatea orgănizării de evenimente în cetatea lui Dracula. De exemplu, organizarea unei cununii la castelul Bran costă 20.000 de euro, în timp ce un bilet pentru un simplu vizitator scoate din buzunarele turiştilor 25 de lei. Pentru taxa de filmare administratorii proprietăţii percep 20 de lei.

Cu peste jumătate de milion de vizitatori anual, Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din România.

Pentru a cauta cazare in Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Castelul Bran în topul celor mai scumpe proprietăţi