Paştele pentru turişti: Circuite la mănăstiri sau cazare gratuită în lăcaşuri monahale, în Timiş şi Sălaj

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cei care doresc să îşi petreacă perioada Paştelui într-un mod mai liniştit şi apropiat de spiritualitate pot alege Circuitul Mănăstirilor, care include vizitarea unor lăcaşuri monahale din Timiş şi Caraş-Severin, sau se pot caza, gratuit, la două mănăstiri din judeţul Sălaj, informeaza Mediafax.

În perioada Paştelui, o agenţie de turism din Timişoara organizează circuite la mai multe mănăstiri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, oferind reduceri pentru grupurile mai mari.

Circuitul Mănăstirilor începe la Mănăstirea Săracă, de lângă localitatea Deta, judeţul Timiş, şi continuă la Mănăstirea Partoş, din acelaşi judeţ, urmând mănăstiri mai noi, precum Dobreşti şi Timişeni-Şag din judeţul Timiş şi Piatra Scrisă din judeţul Caraş-Severin.

Astfel, preţul pentru Circuitul Mănăstirilor este de 99 de euro de persoană şi include transportul, intrarea în mănăstiri şi ghidul.

"Circuitul Mănăstirilor costă 99 de euro de persoană şi durează o zi. În cazul în care avem cereri pentru vizitarea altor mănăstiri, din alte judeţe învecinate Timişului, preţul este de 149 de euro pentru două zile. Pentru grupurile cu mai mult de zece persoane oferim o reducere de 25 la sută", a declarat Radu Tîrpe, managerul agenţiei de turism Ra Travel din Timişoara.

Mănăstirea Săracă este aşezată în localitatea Şemlacul Mic, comuna Gătaia, la 67 de kilometri sud de Timişoara. Momentul exact al întemeierii mănăstirii nu se cunoaşte, dar prima atestare documentară dateză din anul 1270. La începutul secolului al XVIII-lea mănăstirea adăpostea o şcoală, unde se învăţa pictura de icoane.

Mănăstirea Partoş reprezintă o veche vatră monahală, a cărei existenţă este atestată documentar în 1571. Mănăstirea Partoş a fost desfiinţată în 1778, iar în 2008 s-a hotărât reînfiinţarea ei ca mănăstire de călugări. La Mănăstirea Partoş a murit, în 1656, mitropolitul Iosif al Timişoarei, devenit Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, ale cărui moaşte se găsesc în prezent la Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

Pentru a citi si despre ofertele de Paste propuse de Besthotels.ro, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.mediafax.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Paştele pentru turişti: Circuite la mănăstiri sau cazare gratuită în lăcaşuri monahale, în Timiş şi Sălaj