Ce impact va avea naufragiul Concordia asupra industriei croazierelor

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Tragedia care s-a petrecut vineri in apropiere de insula italiana Giglio, cand vasul de croaziera Costa Concordia s-a scufundat in apropiere de tarm, provocand moartea a cel putin 11 persoane si disparitia altora 28, va afecta semnificativ business-ul companiei care detinea vasul, Carnival Corporation, mai ales daca reprezentantii acesteia nu vor raspunde public la aceasta "criza", relateaza Reuters. Pe de alta parte, nici industria de profil nu va scapa de efectele acestui eveniment, astfel ca lupta pentru profit va deveni tot mai dificila.
Carnival Corporation detine vasul Concordia prin compania operatoare Costa Cruises.

Potrivit specialistilor in domeniu, naufragiul de pe 14 ianuarie ar putea avea consecinte negative pentru intreaga industrie a liniilor de croaziera, estimata la 30 miliarde de dolari, o industrie care se lupta deja cu actualul context economic.

Capitanul vasului Concordia se afla in prezent in arest, fiind acuzat de omucidere, de provocarea naufragiului prin directionarea vasului prea aproape de tarm si de parasirea navei inainte ca personalul si pasagerii sa fie evacuati.

"Asta afecteaza intreaga industrie. Daca vezi un vas de croaziera intors cu susul in jos in apa si auzi oameni vorbind despre aceasta experienta terifianta, cu siguranta te razgandesti", a spus Levin Stein, CEO al CruiseCompete.com, un agregator de oferte pentru liniile de croaziera.

Pentru a citi o alta stire despre vasul Concordia, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Ce impact va avea naufragiul Concordia asupra industriei croazierelor