Bucurestiul, cu mai multi turisti straini decat Atena si Milano. Topul celor mai vizitate orase din lume

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Bucurestiul, cu mai multi turisti straini decat Atena si Milano. Topul celor mai vizitate orase din lume

Bucurestiul ocupa locul 55 in topul celor mai vizitate 100 de orase din lume de catre turisti straini, cu 2,1 milioane de vizitatori in 2010, in urcare cu 5,4% fata de 2009, depasind destinatii precum Atena, Rio de Janeiro sau Milano.

Topul releva declinul oraselor europene pe fondul crizei datoriilor de stat, care a afectat turismul din zona euro, si ascensiunea destinatiilor turistice din regiunea Asia-Pacific, aflata in plin boom economic, potrivit unui top realizat de Euromonitor International, citat de Mediafax.

Bucurestiul se plaseaza la mijlocul clasamentului, depasind orase precum Atena (locul 77, 1,7 milioane vizitatori straini, in scadere cu 7%), Munchen, Mexico City, Jakarta, Rio de Janeiro, Milano, Lisabona, Sao Paulo, Venetia, Florenta sau Washington DC.

Din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, Praga si Moscova au cei mai multi vizitatori (cate 3,7 milioane), urmate de Viena (3,5 milioane), Kiev (3,3 milioane), Budapesta (2,6 milioane), St Petersburg (2,5 milioane) si Varsovia (2,4 milioane).

Bruxelles a depasit usor numarul de turisti straini inregistrat de Bucuresti, cu 2,2 milioane de vizitatori in 2010.

Cel mai vizitat oras din lume in 2010 a fost Hong Kong, cu aproape 20 de milioane de turisti straini, urmat de Singapore (18,2 milioane) si Londra (14,5 milioane). Macau, capitala mondiala a jocurilor de noroc, a atras peste 13 milioane de turisti straini, cu 25,9% mai multi decat in 2009, ocupand locul al patrulea in top 100.

Singapore a atras cu 16% mai multi vizitatori decat in 2009, datorita programului guvernamental de dezvoltare a turismului, axat pe turismul de lux, organizarea de expozitii si conferinte, imbunatatirea conditiilor de cazare si serviciilor destinate turistilor si promovarea atractiilor si obiectivelor turistice.

Pentru a citi despre cel mai popular obiectiv in randul turistilor straini, situat in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Bucurestiul, cu mai multi turisti straini decat Atena si Milano. Topul celor mai vizitate orase din lume