Craciun la Palat: Un weekend istoric, in Piata Mare a Sibiului

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Craciun la Palat: Un weekend istoric, in Piata Mare a Sibiului

Pentru cei care nu s-au hotarat inca unde sa petreaca Craciunul, orasul Sibiu ramane intotdeauna o varianta perfecta, plina de obiective fascinante. Dupa cateva plimbari si multa odihna, o calatorie in timp este numai buna. Chiar in Piata Mare a Sibiului, unde este organizat si traditionalul Targ de Craciun, se afla impunatorul Palat Brukenthal, sub acoperisul caruia se regasesc colectii impresionante care merg pana in secolul al XV-lea.

Baronul Samuel von Brukenthal (guvernator al Transilvaniei intre anii 1777 si 1787), a fost cel care a decis ridicarea Palatului Brukenthal. Construit pe o perioda de zece ani in stilul Barocului Tarziu, dupa modelul palatelor vieneze, acesta a devenit muzeu in 1817, dupa moartea baronului, lucru cerut de acesta prin testament.

Mii de picturi, gravuri si sculpturi

Colectiile initiale ale baronului von Brukenthal au constat in pinacoteca, cabinet de stampe, biblioteca si o colectie numismatica. Acestea au luat nastere in perioada 1759 - 1774. Se cunosc putine informatii referitoare la modul lor de constituire, primele inregistrari despre achizitii de tablouri aparand in documentele familiei Brukenthal in anul 1770.

Cu timpul, colectiile s-au imbogatit atat prin achizitii, cat si prin donatii. In prezent, colectia de pictura europeana detine un numar de aproximativ 1.200 opere din secolele XV-XVIII.

Cabinetul de stampe adaposteste capodopere ale gravurii europene. Colectia de gravura europeana a fost completata in 1834, cu 160 de stampe, achizitionate de la pictorul Franz Neuhauser, urmate in cursul secolelor XIX-XX de alte achizitii si donatii. Colectia de grafica transilvaneana, ce intruneste peste 3.000 de desene, acuarele si gravuri este o importanta sursa de documentare referitoare la evenimentele istorice si culturale ale Transilvaniei din secolele XVIII-XIX.

Colectia de arta decorativa cuprinde altare, sculpturi, argintarie laica si de cult (secolele XV-XVIII), sticlarie, covoare orientale si mobilier.

Cat ne costa

Pentru o vizita la Palatul Brukenthal, biletul standard este de 12 lei. Pentru un tur complet, insa, pretul este dublu, cu exceptia elevilor si studentilor, care au o reducere de 7,5 lei. În baza biletului unic pot fi vizitate Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie: Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare “August von Spiess”, Muzeul Farmaciei si Galeria de Arta Contemporana.

Programul de iarna al Muzeului este de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. In zilele de luni si marti, muzeul este inchis.

Autor: Ionut Vasilescu

Pentru a cauta cazare in Sibiu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Craciun la Palat: Un weekend istoric, in Piata Mare a Sibiului