Presa internaţională: România, destinaţia turistică perfectă pentru Halloween

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Presa internaţională: România, destinaţia turistică perfectă pentru Halloween

România este prezentată de publicaţiile The Irish Times şi The Telegraph ca destinaţia perfectă pentru Halloween, fiind "patria aventurilor stranii cu vrăjitoare din Valahia şi vampiri din Transilvania".

Sean Hillen scrie în articolul "There will be blood... and vampires" ("Va fi sânge ... şi vampiri") din The Irish Times că experienţa sa legată de România a început în 1995, când a fost trimis să scrie despre primul Congres Mondial al lui Dracula. În final, a ajuns să scrie o carte, inspirată de România - "Digging for Dracula". Jurnalistul îşi aminteşte replica unui fost ministru român al turismului, din anii '90: "Dacă vor să vadă mâini de morţi care ies din coşciuge, o să le dăm asta".

"Cu Halloween-ul care ne bântuie zilele astea, România ne promite evenimente de gen în regiunile în care s-au născut legendele cu vrăjitoare şi vampiri şi o grămadă de operatori turistici sunt gata să împlinească dorinţa călătorilor", mai scrie el, citat de Mediafax

După ce autorul le prezintă potenţialilor turişti irlandezi modalităţile de a ajunge în România, acesta îi anunţă că prima lor oprire va fi Bucureştiul, "capitala cunoscută, în anii '20- '30, ca fiind «Micul Paris»". "Chiar dacă nu este unul dintre cele mai frumoase oraşe, Bucureştiul oferă însă atracţii turistice, de la operă la concerte de jazz", mai scrie acesta. Printre locurile de atracţie se numără, astfel, proaspăt renovatul Muzeu Antipa, Muzeul Naţional de Artă al României sau ruinele vechiului Bucureşti, întemeiat de Vlad Ţepeş.

"Puterea hipnotizantă a lui Dracula nu a fost trecută cu vederea şi vizitatorii pot mânca într-un beci, printre lumânări aprinse şi «capete tăiate» la Contele Dracula. Clubul este departe de a fi unul cu bucătărie fină, dar are nume interesante pentru meniuri: «Van Helsing» sau «Puiul Haiduc»", spune jurnalistul.

El continuă, spunând că o altă destinaţie interesantă, în apropierea Bucureştiului, este la Snagov. "Prima mea călătorie acolo a fost în 1990, la puţin timp după căderea comunismului. Atunci, o mână de lei l-au convins pe un localnic să mă ducă, împreună cu un prieten, prin apele murdare, pline cu alge, la o mănăstire de pe celălalt mal. Acum sunt o grămadă de vase care traversează lacul. Probabil că romantismul insulei a dispărut, dar misterul totuşi rămâne", mai scrie jurnalistul, adăugând că Snagovul era unul dintre locurile preferate ale lui Vlad Ţepeş. Cei care păzesc insula sunt un călugăr şi o călugăriţă şi nu există localuri în care turiştii pot să mănânce, astfel vizitatorii ar trebui să vină cu pachet de acasă ori să spere că pot culege fructe din pomi.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Presa internaţională: România, destinaţia turistică perfectă pentru Halloween