Aeroportul din Targu Mures a inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian din Europa

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Aeroportul din Targu Mures a inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian din Europa

Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, cea mai mare crestere a traficului aerian din Europa, numarul pasagerilor deserviti pana la sfarsitul lunii septembrie crescand de trei ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de reprezentantii aeroportului, pana la sfarsitul lunii septembrie, la Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures au fost deserviti 176.863 de pasageri, cu 300% mai mult fata de aceeasi perioada din anul trecut, informeaza Mediafax.

"Deschiderea bazei Wizz Air in iunie la Targu Mures, precum si lantul de zboruri charter operate de Cimber Air si Sky Airlines, explica, alaturi de zborurile uzuale cu Malev si Tarom, cresterea deosebita a traficului aerian de pe Aeroportul Transilvania Targu Mures. Cresterea exploziva a traficului aerian, cea mai mare de la nivelul aeroporturilor din Europa, atrage dupa sine necesitatea corelarii serviciilor si capacitatilor tehnice la volumul realizat pe unitatea de timp, fara a face rabat de la calitate", se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, conducerea aeroportului si-a propus ca in acest an sa atinga recordul de peste 200.000 de pasageri deserviti.

"Ne dorim ca la finele anului 2011 sa avem deserviti 200.001 pasageri, iar in continuare, in anii urmatori, acest numar sa creasca exponential in raport cu suportul si interesul primit din partea proprietarului, in finantarea etapelor din strategia de dezvoltare a aeroportului", a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al Aeroportului Transilvania Targu Mures, Petru Stefan Runcan.

Potrivit acestuia, satisfactia pasagerilor, proveniti in majoritate din judetele regiunii VII Centru, in conditii tehnice bune si la un cost mic inspre destinatii din Franta, Italia, Germania, Danemarca, Spania, Marea Britanie, Turcia si Ungaria impune necesitatea mentinerii permanente a standardelor internationale privind infrastructura si a dotarilor necesare unui aeroport.

Pentru a citi si despre noua capitala a curselor low-cost din Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Aeroportul din Targu Mures a inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian din Europa