Happy Tour, Eximtur şi Perfect Tours rămân cele mai mari agenţii de turism din România

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Happy Tour, Eximtur şi Perfect Tours rămân cele mai mari agenţii de turism din România

Happy Tour, Eximtur şi Perfect Tour au avut afaceri în creştere anul trecut şi şi-au păstrat primele locuri în topul celor mai mari zece agenţii de turism, din care a ieşit Kartago Tours, Paralela 45 şi J'info Tours, ale căror vânzări s-au diminuat semnificativ.

Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din România din punct de vedere al cifrei de afaceri, s-a menţinut pe prima poziţie şi în 2010.


Cifra de afaceri a firmei deţintute fondul de investiţii spaniol GED Capital a crescut cu 18%, la 143,4 milioane de lei. Profitul net a scăzut, însă, cu 11%, la 972.128 lei. Happy Tour a cumpărat în acest an Prestige Tours, una dintre cele mai importante agenţii de turism româneşti.


La fel ca în ultimii ani, agenţia Eximtur, controlată de Lucia şi Radu Morariu, ocupă locul 2, cu afaceri de 115,7 milioane de lei, cu 2% mai mult ca în 2009. În schimb, profitul s-a redus de peste 3,5 ori, până la 396.267 lei.


Cifra de afaceri a Perfect Tour a urcat cu 13,5%, până la 87,3 milioane de lei, iar profitul s-a dublat, ajungând la 195.294 lei. Touroperatorul îi are ca acţionari pe Corina Păcuraru şi Damian Crivţonencu şi este cunoscută ca una dintre câştigătoarele constante din ultimii ani ale unor contracte cu instituţiile de stat.


Pe locul patru a urcat Accent Travel & Events, cu afaceri de 63,4 milioane de lei, în creştere cu 10%. Profitul agentiei de turism a scăzut cu 42%, la 1,78 milioane de lei.


Marshal Turism, deţinută de Ion Antonescu, a coborât un loc în top, pe fondul scăderii vânzărilor cu peste 19%, la 53,4 milioane de lei. Profitul a scăzut şi mai mult, aproape la jumătate, situându-se puţin peste 267.000 lei.

Pentru a citi si despre cateva dintre destinatiile promovate de aceste agentii de turism, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Happy Tour, Eximtur şi Perfect Tours rămân cele mai mari agenţii de turism din România