Atentie la vipere pe Ceahlau! Unde exista panouri si ce faci daca te musca

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Turistii care vor sa urce pe Ceahlau sunt avertizati sa nu paraseasca traseele marcate, din cauza viperelor. Acest lucru este facut cu ajutorul unor pancarte amplasate in mai multe puncte.

„Atentie, vipere! Nu parasiti traseul turistic!”. Acesta ese mesajul scris pe pancarte rotunde incercuite cu rosu, prin care salvamontistii incearca sa ii avertizeze pe turisti asupra riscului la care se expun daca nu resepcta traseele marcate. Avertismentul este scris si in limba engleza si ii mai indeamna pe turisti sa apeleze numarul 112 in caz de urgenta.

In urma cu circa o saptamana, in vecinatatea Parcului National Ceahlau, un turist de 41 de ani a fost muscat de mana de o astfel de reptila veninoasa. Barbatul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgente din Piatra Neamt, unde exista ser antiviperin.

„Ar fi util pentru turisti sa aiba in trusa de prim ajutor o pompa de aspivenin, care se gaseste in comert si poate fi utilizata rapid, in cazul muscaturii. E un fel de seringa cu care se extrage veninul din intepaturile sarpelui“, sustine pentru Adevarul Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.

Unde se afla semnele

Semnele sunt amplasate pe traseul Durau-Fantanele-Dochia, in punctul numit „La morminte“, la poarta de intrare din Izvorul Muntelui, pe versantul sudic in Poiana Stanilelor si in punctul denumit „La palarie“. Alte doua panouri sunt in apropierea cabanei Dochia, inspre zona de campare si pe platou, in zona „Gura plansa“.

Anul trecut, un tanar de 21 de ani a fost muscat de o vipera in timp ce urca pe Ceahlau. Tanarul a incercat sa prinda reptila cu mana si a fost muscat de deget. Acesta a fost transportat la Spitalul din Piatra Neamt, unde mai exista o singura doza de ser antiviperin.

Pentru a citi mai multe despre Parcul National Ceahlau, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Atentie la vipere pe Ceahlau! Unde exista panouri si ce faci daca te musca