Vacanță în Europa? Cât te costă transportul în marile capitale

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Vacanță în Europa? Cât te costă transportul în marile capitale

Sistemul de tarifare a serviciilor de transport în Europa diferă de la ţară la ţară. Vezi care sunt cele mai bune oferte.

Pentru turişti, una dintre cele mai avantajoase oferte ale companiei de transport public din Paris este cardul „Paris Visite”, care permite între o călătorie şi cinci călătorii, cu orice mijoc de transport în comun. Biletul este valabil chiar şi pentru a ajunge la aeroportul Orly. Preţurile depind de numărul de vizite alese şi de zonele prin care doreşti să te plimbi. Astfel, pentru o deplasare în zonele 1-3 din Paris se percep 9,3 euro, iar pentru zonele 1-5 preţul ajunge la 19,6 euro. Pentru două călătorii, costul variază între 15,20 euro şi 29,90 de euro, pentru trei se achită între 20,7 euro şi 41,9 euro, iar pentru 5 călătorii se percepe între 29,9 euro şi 51,2 euro

O altă variantă este cardul Mobilis, cu care te poţi plimba nelimitat cu toate mijloacele de transport în comun, cu excepţia liniilor care deservesc aeroportul.Preţul variază între 6,30 de euro pentru zonele 1-2 şi 14 euro pentru zonele 1-5

Pentru persoanele sub 26 de ani care doresc să viziteze Parisul în timpul week-endului, există varianta tichetului „Jeunes week-end”. Cardul include călătorii nelimitate în zonele alese cu toate mijloacele de transport în comun, cu excepţia liniilor către aeroport. Tichetul, care arată ca un card magnetic, costă între 3,5 euro pentru zonele 1-3 şi 7 euro pentru zonele 1-5.

Un bilet care te duce la aeroportul d'Orly sau Roissy Charles-de-Gaulle costă între 6,9 şi 10 euro, în funcţie de zona din care este luat, iar un bilet obişnuit valabil penru o călătorie, indiferent de destinaţie, este 1,7 euro.

Lisabona

La Lisabona, sistemul de tarifare este diferit faţă de al nostru, astfel că turiştii pot alege între taxarea în funcţie de zona în care călătoresc şi taxarea călătoriei, indiferent de destinaţie. Spre exemplu, un bilet cu care poţi călători cu metroul într-o singură zonă L sau 1 costă 1,05. Pentru două zone cu metroul, biletul este de 1,95 de euro. De asemenea, te poţi plimba în toată reţeaua, o singură dată, cu 1,15 euro. Există şi un fel de abonament valabil pentru 24 de ore care permite călătorii nelimitate atât cu metroul cât şi cu autobuzul. Costul este de 3,95 de euro.

Praga

Autorităţile din Praga au modificat de curând tarifele la transportul public.De la 1 iulie, costul unui bilet standard, s-a majorat la 32 CZK, dar are o valabilitate crescută, de 90 de minute, faţă de 70 de minute înainte. Există bilete a căror valabilitate este şi mai mică, de 30 de minute, şi care costă 24 de CZK. Acestea sunt valabile pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv feribot, funicular sau pe rutele nocturne.

Turiştii din Praga îşi pot achiziţiona şi bilete valabile 24 de ore, cu care pot călători nelimitat pe parcursul unei zile. Preţul este de 110 CZK. Există şi bilete valabile pentru 72 de ore, care costă 310 CZK. Biletele de autobuz sau metrou pot fi cumpărate şi prin sms şi au acelaşi cost ca biletele de hârtie.

Pentru a citi si despre noile autobuze supraetajate din Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Vacanță în Europa? Cât te costă transportul în marile capitale