Prima plajă din Europa unde fumatul este interzis

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Prima plajă din Europa unde fumatul este interzis

Iniţiativa i-a aparţinut primarului din La Ciotat, Franţa, care a vrut să interzică fumatul pe plajă pentru că, în ciuda scrumierelor, tot erau mucuri pe jos, pe care copiii le dezgropau şi se jucau cu ele.

Franţa a inaugurat în această vară prima plajă penru nefumători din Europa. Este vorba despre Plaja Lumiere din La Ciotat, lângă Marsilia.

Iniţiativa i-a aparţinut primarului, care a vrut să interzică fumatul pe plajă pentru că, în ciuda scrumierelor, tot erau mucuri pe jos, pe care copiii le dezgropau şi se jucau cu ele.

Fumătorii nu au fost uitaţi. Ei au scrumiere, dar pe marginea plajei, unde pot fuma. Oraşul La Ciotat, care îşi triplează populaţia în timpul verii, are ambiţia de a deveni cunoscut nu doar ca locul unde a luat naştere jocul de petancă, ci şi pentru plajele sale amenajate cu atenţie pentru familii cu copii.

Primarul din La Ciotat a declarat că s-a inspirat din legea care interzice fumatul la New York. Cei care încalcă regula, riscă să fie amendaţi cu 35 de euro, dar până acum au fost aplicate doar avertismente.

Pentru a citi si despre litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Prima plajă din Europa unde fumatul este interzis