O noua descoperire arheologica, in judetul Satu Mare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cercetarile arheologice de la Cauas, judetul Satu Mare, demarate anul trecut, incep sa dea roade. Ruinele unei asezari preistorice fortificate, care dateaza de la inceputul epocii fierului, au fost descoperite acolo cu ajutorul unui procedeu special.

”In urma scanarilor geomagnetice am reusit sa evidentiem cateva formatiuni in sol iar in primavara acestui an arheologii au descoperit la Cauas existenta unei asezari fortificate. Prin metoda geomagnetica s-a evidentiat existenta a 130 de case si a unui sistem de fortificatii extrem de avansat la nivelul intregii asezari”, a declarat directorul Muzeului Judetean Satu Mare, Liviu Marta, citat de satmareanul.ro.

Sapaturile arheologice efectuate in urma cu cateva zile au confirmat asteptările specialistilor. Situl arheologic de la Cauas contine o asezare preistorica, datand de la inceputul epocii fierului, 1050 – 1750, inainte de Hristos. Sapaturile au scos la iveala si alte urme ale acelei civilizatii, printre care cinci statuete zoomorfe, patru tauri si un vas de ceramica arsa, intact. 

Demararea lucrarilor la situl arheologic de la Cauas a fost posibila dupa incheierea unui parteneriat intre Muzeul Judetean Satu Mare si Universitatea Ruhr din Germania.

Pentru a cauta cazare in Satu Mare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri O noua descoperire arheologica, in judetul Satu Mare