Tabara in statiunea Straja

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Tabara in statiunea Straja

Vorbim aici despre prima tabara din Romania ce se adreseaza copiilor cu probleme de greutate, altfel spus pentru copiii supraponderali. Tabara de 3 saptamani este organizata, in statiunea montana Straja, din Valea Jiului, pentru a-i ajuta pe acestia sa mai dea din kilogramele in plus. Pentru a fi ceva mai placut, organizatorii sunt sprijiniti de diferiti specialisti in sport, un psiholog, un actor de comedie si un medic nutritionist.

Ideea apartine unei mame al carei copil are probleme cu greutatea. Inspirata dupa un model american cu tabere tematice de peste 40 de ani. Copiii participanti la aceasta tabara au fost recomandati de medicii scolari care au constatat stilul de viata nesanatos, timpul indelungat petrecut in fata computerului si preferintele accentuate spre hrana gen ‘fast-food’.

Pana pe data de 13 August 2011, copiii vor putea sa imbine diverse activitati recreative specifice unei tabere cu drumetii, sport, distractie intr-un parc de aventura, de la Straja multe jocuri, toate avand ca scop consumul excedentului de calorii.

Vor fi puse la dispozitia copiilor 3 mese principale cu 2-3 gustari pe zi, pentru a le asigura necesarul de elemente nutritionale, fara a depasi insa un anumit numar de calorii, scopul ramand acelasi – reducerea in greutate.

Ultimele zile ale taberei se vor desfasura la poalele Retezatului, in zona Campusel, unde copiii vor putea merge cu cortul, vor participa la partide de pescuit, vor vizita mai multe pesteri si unde vor invata tehnici de supravietuire in natura- un fel de scout. Singurul scop este acela de a determina tinerii sa-si schimbe stilul de viata nesanatos, devenind astfel persoane active, cu mai putine kilograme.

Pentru a citi mai multe despre Parcul National Retezat, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.stirituristice.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Tabara in statiunea Straja