Vezi cele mai ieftine destinaţii de vacanţă în străinătate pentru români

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Vezi cele mai ieftine destinaţii de vacanţă în străinătate pentru români

Bulgaria şi Grecia rămân principalele opţiuni ale românilor care îşi petrec vacanţa în afara ţării. Nu doar pentru că sunt mulţumiţi de servicii, ci şi pentru că în aceste două ţări concediile sunt mai ieftine decât oriunde, chiar şi faţă de România.

În general, în Bulgaria turiştii găsesc oferte în regim all inclusive sau ultra all inclusive. Şapte zile la un hotel de trei stele, în regim all inclusive, costă 400 de euro de persoană, în timp ce doar pentru cazare, la două sau trei stele, preţul este de 100-150 de euro de persoană. Mai scump, între 400 şi 700 de euro, costa un sejur la patru stele, preţul fiind pe cameră.

În Grecia, la hotelurile din staţiunile Halkidiki, Paralia Katerini şi Olympic Beach o săptămână de cazare, cu două mese incluse pe zi sau doar cu mic dejun inclus, costă între 150 - 400 de euro.

Românii plătesc cei mai mulţi bani pentru vacanţe în staţiunile de lux din Turcia, pentru croaziere, concedii pe insule şi în ţări exotice şi pe Coasta de Azur.

În cazul turismului în masă, cea mai scumpă destinaţie este Antalya. Aici, la un hotel de cinci stele, o săptămână de cazare în regim ultra all inclusive variază între 700 şi 800 de euro de persoană. La cele mai bune hoteluri preţul poate să crească până la suma de 4.000 de euro pentru două persoane.

Turiştii care aleg să plece într-o croazieră de lux vor plăti în jur de 2.000 - 5.000 de euro, în funcţie de durata vacanţei şi de tipul vasului.

Preţurile unei vacanţe în insule exotice este între 800 şi 5.000 de euro pentru un sejur. De exemplu, în Mauritius, cazarea într-un hotel de cinci stele costă 300 de euro pe noapte.

Sunt destinaţii unde serviciile nu sunt neapărat scumpe, dar unde costurile legate de transport ajung la sume foarte mari, între 2.000 - 6.000. De exemplu, în Thailanda, o vacanţă la un hotel de 5 stele poate ajunge până la 5.000 de euro pe cameră pentru un sejur de şase zile, dar jumătate din sumă reprezintă costurile de transport.

Pentru a cauta cazare si pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Vezi cele mai ieftine destinaţii de vacanţă în străinătate pentru români