Cum s-au format Dunele Marine de la Agigea si ce plante unice adapostesc

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cum s-au format Dunele Marine de la Agigea si ce plante unice adapostesc

Una dintre atractiile inedite din zona Dobrogei, unica in Europa, este Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea, aflata la doar 50 m de litoralul Marii Negre, in judetul Constanta. Rezervatia a fost infiintata in 1928 de biologul Ion Borcea si adaposteste peste 120 de plante ocrotite. 

Dunele Marine s-au format prin depunerea nisipului adus de vant dintr-un vechi golf marin situat la nord, azi lacul Agigea. Rezervatia se intinde pe o suprafata totala de 8 hectare si isi are asezamantul pe un platou ce masoara circa 25 de ha.  

Plante de nisip unice

Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea adaposteste numeroase specii de plante de nisip, unele caracteristice litoralului atlantic, mediteranean, caspic sau altele raspandite pe intregul tarm pontic. Unele dintre aceste plante sunt unice pe continentul european.

Printre cele mai importante specii de plante de aici se numara varza de nisip, circelul, troscotul de nisip, pelinul de nisip, rogozul de nisip, lucerna si castravetele de nisip.

Calugarite si broaste testoase

Din punct de vedere faunistic, merita mentionate speciile leul furnicilor, calugarita, broasca testoasa dobrogeana, soparla de stepa si vrabia negricioasa.

Accesul in rezervatie se face pe DN 39 Constanta - Mangalia din care se desprinde in localitatea Agigea un drum local spre Sanatoriu si Statiunea Biologica Marina "Prof. Dr. Ioan Borcea".

Pentru a cauta cazare in Constanta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Cum s-au format Dunele Marine de la Agigea si ce plante unice adapostesc