Topul celor mai spectaculoase cascade

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Topul celor mai spectaculoase cascade

Impresionante prin lungime si prin cadrul natural care le inconjoara, cele mai spectaculoase cascade din lume reprezinta obiective turistice deosebite, care atrag, anual, milioane de turisti. Desi cascada Victoria, formata de  Zambezi este considerata unanim, cea mai mare din lume, o alta cascada o depaseste, atat din punct de vedere al suprafatei, cat si al spectalolui oferit.

Cascada Victoria, aflata pe cursul fluviului african Zambezi, la granita dintre Zambia si Zimbabwe, intre orasele Victoria Falls si Livingstone, este considerata cea mai mare cascada de pe glob si una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii.

In anul 1989 a fost declarata monument al naturii si a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Medicul si misionarul scotian David Livingstone, primul european care a descoperit-o, a numit-o in cinstea reginei de pe atunci a Marii Britanii (Regina Victoria).

Localnicii, insa, numesc cascada "Fumul care tuna" (Mosi-oa-Tunya), datorita vuietului si cetii provenite din pulverizarea apei. Apele fluviului Zambezi cad in cataracte, de la o inaltime de 110 metri.

Ceata este vizibila de la o distanta de aproximativ 30 de kilometri si se ridica deasupra apei la o inaltime de pana la 30 de metri.

De fapt, Cascada Niagara este un ansamblu format din trei caderi de apa, amplasate la grantita dintre statul nord american New York si provincia Ontario.

In partea americana exista doua caderi de apa, respectiv Cascada Americana si Cascada Valul Miresii, in timp ce pe teritoriul Canadei se afla Cascada Potcoava.

In partea canadiana, cascada Niagara este mult mai spectaculoasa, pentru ca inaltimea caderii de apa se ridica la 51 de metri, in timp ce pe partea nord americana, apa se prabuseste in gol de la putin peste 20 de metri.

De asemenea, in Canada, caderea de apa are o latime de peste 790 de metri, spre deosebire de partea americana, unde depaseste cu putin 360 de metri. Un veritabil miracol natural, ansamblul cascadei a devenit obiectiv turistic in 1800, iar in 1885 cascada Niagara a fost numita oficial parc national.

Pentru a citi si despre obiective turistice din cadrul natural din Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.bloombiz.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Topul celor mai spectaculoase cascade