Locuri de vizitat în România: Transfăgăraşanul şi Bâlea Lac

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Locuri de vizitat în România: Transfăgăraşanul şi Bâlea Lac

Când zici vară, te gândeşti la vacanţă, la concediu. Fie că vrei doar o ieşire în weekend sau te gândeşti la o vacanţă de câteva zile, în România poţi găsi locuri pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Trebuie doar să cauţi şi să alegi. REALITATEA.NET îţi prezintă locuri de vizitat în România. Pentru astăzi am ales Transfăgărăşan şi Bâlea Lac.

Dacă nu v-aţi făcut planuri de vacanţă şi sunteţi iubitori ai muntelui sau pur şi simplu căutaţi un loc unde să fugiţi de canicula din marile oraşe, vă propunem noi: concediu pe Transfăgărăşan.

Transfăgărăşanul este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România şi leagă două regiuni istorice ale României: Muntenia şi Transilvania. Transfăgărăşanul începe din dreptul localităţii Bascov, judeţul Argeş, şi se întinde până la localitatea Cârtişoara din judeţul Sibiu. Aveţi două drumuri de acces pe DN7C, fie din judeţul Argeş, dinspre Curtea de Argeş, fie dinspre Braşov sau Sibiu. Circulaţia pe drumului naţional DN 7C – Transfăgărăşan este deschisă între 1 iulie şi 31 octombrie.

Drumul construit peste Munţii Făgăraş este asfaltat şi ajunge până la peste 2000 de metri altitudine. Dacă alegeţi să porniţi dinspre Piteşti, treceţi prin Curtea de Argeş, apoi pe un drum cu multe serpentine, treceţi prin tunele scurte şi ajungeţi la primul punct de atracţie de pe Transfăgărăşan: lacul Vidraru.

Puteţi opri într-o parcare amenajată, dar destul de mică pentru numărul mare de turişti care vin în zonă, pentru a admira priveliştea impresionantă de pe barajul Vidraru. De-o parte lacul, iar de cealaltă parte hidrocentrala şi valea largă, împrejmuită de pădure şi stânci. Dacă doriţi puteţi admira peisajul şi din bărci pe lacul Vidraru. Găsiţi după baraj şi locuri de închiariat bărci. Tot aici pe malul lacului vă puteţi instala şi cortul.

Daca sunteti iubitori de munte si doriti sa va cautati o destinatie de vacanta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Locuri de vizitat în România: Transfăgăraşanul şi Bâlea Lac