Exploreaza virtual Castelele Peles si Pelisor din judetul Prahova

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Exploreaza virtual Castelele Peles si Pelisor din judetul Prahova

Muzeul National Peles a lansat turul virtual al castelelor Peles si Pelisor, din judetul Prahova, pe site-ul de Internet oficial. Peste 20 de imagini panoramice de 360 de grade prezinta in cel mai mic detaliu cele doua edificii.

Noul tur virtual este menit sa atraga interesul publicului larg, fiind un prim pas in modernizarea prezentei pe Internet a Muzeului National Peles. Institutia isi propune sa devina un punct de atractie pentru cei interesati de cultura, istorie si arta. 

Resedinta de vara a primului cuplu regal

Castelul Peles, resedinta de vara a primului cuplu regal al Romaniei, regele Carol I (1866-1914) si regina Elisabeta, a fost construit intre 1873 si 1914, la dorinta suveranului, dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembe din Mainz si Bernhard Ludwig din Viena.  

Castelul Peles este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din Romania, avand caracter de unicat si  prin valoarea sa istorica si artistica. Peles ramane unul dintre cele mai  importante si frumoase monumente din Europa.

Pentru a cauta cazare in judetul Prahova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Exploreaza virtual Castelele Peles si Pelisor din judetul Prahova