Romanii viseaza la insule exotice, strainii redecopera casele taranesti

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Romanii viseaza la insule exotice, strainii redecopera casele taranesti

Transilvania renaste timid cu ajutorul strainilor. In timp ce noi visam la insule scaldate de soare si plaje cu nisip de un alb orbitor olandezii, nemtii sau englezii cauta aici tihna, in tinuturi cu farmec arhaic. Vor sa doarma in case batranesti, cu mobilier pictat in culori de poveste, sa manance din blide, cu linguri de lemn, si sa simta miros de fin cosit. Din fericire, localnicii s-au pliat cu succes pe acest curent, initiat de printul Charles, si isi transforma casele batrinesti in pensiuni ca de turta dulce.

In satul Sancraiu, la 65 de km de Cluj, calatorim in timp. Ne ajuta si domnul Vincze Istvan, care si-a trasnformat sura bunicilor intr-o casa mereu plina de oaspeti. "Practic am pastrat constructia asa cum era initial, in exterior, si in interior am incercat sa amenajam aceste camere, cu mobile facuta aici in sat de mesterii nostri", spune el.

Ce pentru noi pare mult prea rustic pentru vestici se transforma in basm, la doar 60 de lei pe noaptea de cazare.

Si in Bihor, la Rosia, au succes astfel de vacante pentru cei atat de stresati in timpul anului, incit vor s-o lase mai moale macar in vacanta. Nu va uitati ca sint lavite si stergare peste tot, dar baile sint utilate ca pentru secolul nostru iar in bucatarii exista chiar si cuptoare cu microunde. "In principiu, o investitie de genul asta este de cel putin 10 ori mai mica decat cea intr-o casa noua", spune Viorel Lascu, proprietar pensiune.

Cel care a dat tonul acestor calatorii de suflet prin satele din Transilvania pastrate ca odinioara este  printul Charles. Mostenitorul tronului Marii Britanii are deja doua proprietati in Covasna, pe Valea Zalanului, o casa in Viscri, judetul Brasov, si una in Malancrav, la Sibiu. Toate au fost renovate de arhitecti care au pastrat toate elementele traditionale. Iar cand nu este printul in vizita, odaile le sunt inchiriate turistilor pentru 86 de lire sterline pe zi.

Pentru a cauta si alte cazare in Covasna, locul in care printul Charles detine proprietatile, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Romanii viseaza la insule exotice, strainii redecopera casele taranesti