OMT: Numarul turistilor straini s-ar dubla daca Romania ar promova muntele, Delta si viata la tara

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

OMT: Numarul turistilor straini s-ar dubla daca Romania ar promova muntele, Delta si viata la tara

Romania si-ar putea dubla numarul de turisti straini in urmatorii 2-3 ani, de la 1,3 milioane in prezent, daca va continua sa se concentreze pe promovarea muntelui, a Deltei Dunarii, a manastirilor si a vietii la tara, afirma Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

"Numarul persoanelor care trec granitele Romaniei este de 7,5-8 milioane in fiecare an, iar dintre acestia noi estimam ca 1,2-1,3 milioane sunt turisti. Aceasta cifra are trebui cel putin dublata in urmatorii 2-3 ani, dar doar daca actualele politici continua. Pentru o lunga perioada de timp, Romania s-a concentrat pe litoral, care este un activ important. Dar unicitatea Romaniei sunt muntele, campiile, viata la tara, care au inceput sa fie valorificate in ultimii 2-3 ani, si aceasta este directia buna", a declarat Rifai pentru Mediafax.

Seful OMT crede ca mai importanta decat cresterea numarului de turisti ar trebui preocuparea autoritatilor pentru a-i determina pe acestia sa cheltuiasca mai mult.

"Ati putea face turistii sa cheltuiasca mai mult crescandu-le media de sedere, iar aceasta se poate face dezvoltand produse care sa-i faca sa stea mai mult in Romania. La munte ar putea fi create activitati precum calaritul, rafting, schi etc. Cu cat este mai variata oferta de produse, cu atat vor sta mai mult in tara. Tara in care se cheltuieste cel mai mult este Statele Unite, pentru ca ai foarte multe de facut. Urmeaza Elvetia, Italia sau Spania", a spus Rifai.

El crede ca este gresit ca Romania sa fie comparata cu Bulgaria doar pentru ca impart acelasi litoral si ca ar fi mai bine sa fie urmarite modelele unor tari cu relief asemanator, precum Elvetia sau Slovenia.

"Cred ca Romania a suferit in ultimii 2-3 ani o transformare majora din punct de vedere al strategiei in turism. Principala problema a Romaniei in domeniu este ca a inceput tarziu. Mult timp nu a facut ceea ce a trebuit sa faca. Cred ca litoralul este bine sa ramana cum este acum, dar trebuie imbunatita calitatea. Este nevoie absoluta si de turism intern, dar este o nevoie a populatiei din aceasta tara. Daca preturile vor fi bune si produsele de calitate, probabil ca vor reprezenta o atractie si pentru turistii tarilor din jur. Dar intoarceti-va catre adevaratele avantaje, care sunt unice - manstirile, muntii, padurile, traseul lung al Dunarii prin tara, gastronomia si folclorul. Acestea nu sunt valorificate. In zona de litoral vinzi acelasi produse pe care le vezi in atat de multe locuri in lume. Nu vor reprezenta baza a ceea ce inseamna o poveste de succes", a mai spus Rifai.

Pentru a citi mai multe despre Delta Dunarii, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri OMT: Numarul turistilor straini s-ar dubla daca Romania ar promova muntele, Delta si viata la tara