Zece gesturi eco pe care le poţi face pe plajă

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Zece gesturi eco pe care le poţi face pe plajă

Litoralul, atât de îndrăgit, mai ales acum când suntem în plin sezon estival, rămâne totuşi un spaţiu vital pentru o mulţime de specii, nu numai prilej de relaxare.

Tocmai de aceea, trebuie îngrijit, ferit de poluare sau de sticle goale, hârtii ori mucuri de ţigară, curăţenia pe plajă fiind cea mai importantă condiţie pentru supravieţuirea ecosistemelor costiere.

1. Lasă-ţi maşina în parcare!

Dacă ai plecat la mare cu maşină, încearcă s-o foloseşti cât mai puţin. Cât eşti în vacanţă, "uit-o” în parcarea din faţă hotelului şi plimbă-te cu bicicletă sau mergi pe jos, mai ales sub clar de luna, pe malul mării. Faci şi economie de benzină, şi mişcare. În plus, reduci poluarea!

2. Nu îngropa gunoaie în nisipul de pe plajă!

Încearcă să faci o experiment, mai ales seara. Caută cu mâna prin nisipul de pe plajă, pe o porţiune de 1 metru, să zicem, şi vei recolta resturi de mâncare, mucuri de ţigară sau gumă de mestecat. Neplăcută descoperire! Dacă alţii au îngropat însă în nisip tot felul de gunoaie, încearcă tu să le strângi şi să le duci într-un tomberon care se află, cu siguranţă, pe plajă. Iar în zilele în care te bucuri de soare, ia-ţi cu ţine şi un sac de gunoi, că să nu fii tentat să arunci, la rândul tău, resturile prin nisip.

3. Adună şi triază deşeurile purtate de vânt!

Există turişti mai indiferenţi, care lasă să le zboare din mână hârtii sau pungi de plastic. Dacă ţii cu adevărat la locul în care vii că să te bucuri de apa şi soare in vacanta, strânge deşeurile, triază-le şi aruncă-le mai târziu în coşurile de colectare selectivă.

4. Nu arunca gunoaiele în apă!

Dacă ai pornit la plimbare în largul mării, nu arunca tot ce-ţi vine la îndemână peste bordul vaporaşului în care te afli. Iar dacă eşti proprietarul unui astfel de vas de agrement, asigură-te că sistemul de vidanjare funcţionează şi, în plus, nu curăţa cabina sau podelele cu substanţe toxice. Există şi soluţii ecologice.

Daca dioriti sa va petreceti vacanta pe litoralul nostru, accesati aceasta sectiune a site-ului pentru a citi despre statiuni si a cauta cazare.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Zece gesturi eco pe care le poţi face pe plajă