Unde fugim de canicula? Cele mai bune locuri unde ne putem racori vara

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Unde fugim de canicula? Cele mai bune locuri unde ne putem racori vara

Meteorologii prognozeaza pentru aceasta vara temperaturi cel putin la fel de ridicate precum cele de anul trecut, cand valorile normale pentru aceasta perioada a anului au fost depasite in mai multe randuri. Cum nu toata lumea are acasa un aparat de aer conditionat si uneori nici acestea nu fac fata, este bine sa avem la dispozitie cateva variante mai mult sau mai putin racoroase de evadare. Mai ales daca nu putem ajunge pea curand intr-o statiune de la munte sau de pe litoral. Skytrip.ro va ofera cateva idei unde va puteti relaxa la umbra intr-o zi (prea) plina de soare.

O prima varianta de a scapa de canicula, mai ales pentru tineri, este o fuga pana la strand. Nimic nu se compara cu o scaldare pe cinste impreuna cu prietenii urmata de o bautura racoritoare sub o umbrela si un joc de carti, table sau sah. 

Pentru cei cu „dare de mana”, exista intotdeauna varianta unei piscine, unde numarul celor care se scalda este ceva mai mic, iar conditiile ceva mai bune. In ambele variante, nu uitati sa va interesati daca programul piscinei este si pe timp de noapte, cand nu este la fel de aglomerat ca in timpul zilei.

O plimbare la umbra

Cei care doresc sa se racoreasca „pe uscat” o pot face in orice parc din localitatea in care se afla. O plimbare scurta prin zone ferite de soare si cat mai multe pauze pe banci, la umbra, ne pot aduce imediat buna-dispozitie. 

Tot o plimbare este recomandata si celor care locuiesc in apropierea unui lac. Atentie, insa, medicii recomanda sa nu ne aventuram in astfel de plimbari la ore prea „insorite”. 

Gradini si paduri

O alta varianta pe care orasenii o au la dispozitie in zilele cu soare este o vizita la cea mai apropiata Gradina Zoologica. Unele animale suporta caldura la fel de „bine” ca si noi, insa reusesc sa ne bine-dispuna chiar si doar prin pozitiile lor tolanite. 

Sa nu uitam, insa, sa iubim trandafirii... Daca animalutele de la zoo nu va fac cu ochiul, o varianta poate si mai potrivita este o Gradina Botanica. O oaza parfumata in orice oras! 

O altfel de gradina, mult mai mare, ne ofera si mai multa racoare. Asadar, un drum pana la cea mai apropiata padure nu strica niciodata. Sa nu stricam, deci, nici noi natura! 

Relaxare la terase

Indiferent daca optam pentru una din variantele de mai sus sau nu, una dintre cele mai rapide variante de a scapa de canicula este o iesire la terasa. Mai ales daca aceasta este dotata si cu ventilatoare. 

O bautura racoritoare in compania cuiva drag nu poate da niciodata gres. Mai ales dupa o zi de munca „incinsa”.

Pentru a citi si despre statiunile montane de la noi din tara, o alta varianta pentru a scapa de canicula, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Unde fugim de canicula? Cele mai bune locuri unde ne putem racori vara