Pasajul Lipscani, in reabilitare: Traian si Decebal ne vor conduce spre Lupoaica

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Pasajul Lipscani, in reabilitare: Traian si Decebal ne vor conduce spre Lupoaica

Pasajul Lipscani din centrul Bucurestiului a intrat in renovare. Noul spatiu va arata complet diferit, pe pereti urmand sa fie amplasate fresce si reliefuri decorative. Dupa inaugurare, se va numi Pasajul Latin.

Pasajul Lipscani face legatura intre Strada Lipscani si Piata Sfantul Gheorghe prin trei cai de acces. Amenajarea consta in amplasarea unor machete, harti si bazoreliefuri.

Traian si Decebal, la intrarea dinspre Piata Unirii

La una dintre intrarile in pasaj, cea dinspre Piata Unirii, vor fi amplasate doua reliefuri decorative reprezentand portretul imparatului Traian si al regelui Decebal. Acestea vor fi executate din bronz si vor avea o inaltime de 1,3 metri.

La intrarea dinspre Lipscani va fi amplasata harta Imperiului roman in timpul imparatului Traian. Harta va avea o suprafata totala de 24 de metri si va fi modelata in relief.

La cea de-a treia intrare, din directia Biserica Sfantul Gheorghe Nou, urmeaza sa apara doua reliefuri decorative cu harta Bucurestiului in vremea lui Constantin Brancoveanu si harta Tarilor Romane in aceeasi perioada, care vor avea circa 20 de metri.

Pasajul Latin spre Lupoaica

In interiorul pasajului vor fi amplasate doua firize decorative cu zece reproduceri ale basoreliefurilor sculptate pe Columna lui Traian.

Reabilitarea pasajului, care se va redenumi in Pasajul Latin, vine dupa ce la iesirea dinspre Strada Lipscani a fost amplasata monumentul Lupoaicei.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Pasajul Lipscani, in reabilitare: Traian si Decebal ne vor conduce spre Lupoaica