Ministerul Dezvoltarii va cheltui 2 mil. lei pentru un program de numarat turistii

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

MDRT va cheltui 2 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru un program electronic destinat “evidentierii numarului de turisti cazati in hotelurile si pensiunile din tara si combaterii evaziunii fiscal”.

Licitatia pentru aceasta aplicatie a fost castigate de IBM Romania, transmite Mediafax.

Potrivit unui anunt al MDRT, la atribuirea contractului s-a tinut cont de oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, iar finantarea contractului este asigurata din fonduri comunitare.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat in mai multe randuri ca vrea sa implementeze un soft in hotelurile, astfel incat sa fie cunoscut, in orice moment, numarul de turisti.

In mai multe randuri, intre estimarile autoritatilor din turism privind numarul de persoane cazate in hoteluri in sezonul estival sau pentru perioada unui intreg an si cele ale hotelierilor au existat mari diferente.

De fiecare data, autoritatile au raportat mai multi turisti decat au reusit sa numere hotelierii si agentiile.

Chiar daca hotelierii si agentiile de turism sustin ca turismul intern a scazut cu 20% in acest an, potrivit ultimelor date ale INS numarul turistilor cazati in unitatile de profil din Romania a crescut in primele cinci luni ale anului cu 9,9% fata de perioada similara din anul trecut, la 2,14 milioane, din care un sfert au fost turisti straini.

Pentru a citi despre destinatiile de vacanta preferate ale romanilor, la noi in tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Ministerul Dezvoltarii va cheltui 2 mil. lei pentru un program de numarat turistii