Piatra Broastei sau calcarele cretacice de la Cisnadioara

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Piatra Broastei sau calcarele cretacice de la Cisnadioara

Cu o vechime de 65 de milioane de ani, calcarele cretacice de la Cisnadioara, judetul Sibiu, sunt vizitate atat de pasionatii de geologie, cat si de turistii dornici sa admire peisaje deosebite. Aici au fost gasite fosile ale legendarului arbore de Sequoia, iar cea mai cunoscuta piatra care troneaza in zona are forma unui amfibian. De aici si numele pe care localnicii l-au dat locului: Piatra Broastei.

Relicve de corali, pesti, moluste

Pentru a ajunge la calcarele cretacice de la Cisnadioara trebuie sa traversati Valea Argintului, pana la locul in care te intampina Piatra Broastei. Aceasta e greu de escaladat, piatra fiind alunecoasa. Aici au fost identificate numeroase fosile, toate din perioada cretacicului, zona fiind una frecvent studiata de geologi. A fost gasita si o bogata fauna acvatica: relicve de corali, pesti si moluste.

Peisaje incantatoare

Dincolo de importanta data de relicvele de la Cisnadioara, zona este cautata si pentru peisajele deosebite. Locul este un adevarat monument al naturii, fiind frecventat deoseori de turistii care vor sa beneficieze de avantajele unei plimbari in aer liber. Relativ aproape de Sibiu, acest loc ofera si mai multe oportunitati de cazare, pensiunile de aici fiind un loc minunat pentru petrecerea catorva zile de concediu.

Pentru a cauta cazare in Sibiu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Piatra Broastei sau calcarele cretacice de la Cisnadioara