Hotelierii de pe litoralul romanesc reclama zgomotul si controalele din statiuni. Unii vor sa se mute in Bulgaria

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Hotelierii de pe litoralul romanesc reclama zgomotul si controalele din statiuni. Unii vor sa se mute in Bulgaria

Hotelierii de pe litoral reclama o serie de probleme, de la zgomotul excesiv din apropierea unitatilor de cazare care nu ii lasa pe turisti sa se odihneasca si pana la controalele excesive din partea unor institutii, iar unii dintre investitori chiar se gandesc sa isi mute afacerile in Bulgaria.

Mai multi hotelieri de pe litoral au avut, joi, o intalnire cu presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, si cu prefectul Claudiu Palaz, la sediul Prefecturii Constanta, cu prilejul lansarii Comandamentului Litoral 2011, in care si-au prezentat nemultumirile.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a spus ca de la sfarsitul lunii aprilie, atunci cand au deschis cele mai multe hoteluri, acestea au fost verificate de toate institutiile.

"Din 26 aprilie, de cand au deschis majoritatea hotelierilor, cred ca ne-au trecut pragul toate corpurile de control. Ma asteptam ca in 2011 sa remarcati ca pe zona hoteliera si a serviciilor avem o imbunatatire destul de masiva a serviciilor", a spus Nicolae Bucovala.

Tot legat de numarul mare de verificari asupra unitatilor hoteliere s-a plans si Virgil Stancu, patronul unui hotel de trei stele din Mangalia. El sustine ca exista si pana la sapte controale pe saptamana si solicita ca verificarile sa fie realizate de o echipa unica de control formata din reprezentanti ai mai multor institutii.

"Controalele sunt multe, avem intre cinci si sapte controale pe saptamana, iar uneori chiar si intr-o zi. Centralizati-le si faceti o echipa unica de control", a spus Virgil Stancu.

O alta problema ridicata de catre hotelieri a fost zgomotul din statiuni.

Nicolae Bucovala a mentionat ca autoritatile nu au intervenit pana in prezent cand au fost solicitate, iar politistii sustin ca aceasta problema nu este de competenta lor.

"E infernal sa vezi o terasa in statiunea Mamaia la ora 01.00 in care doi ospatari beti asculta muzica la maximum. Suni la Politie si ti se spune ca nu este de competenta lor, ci a Garzii de Mediu", a explicat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Cu o problema similara se confrunta si un hotel de patru stele din Eforie Nord, iar reprezentanta acestei unitati a precizat ca au fost cazuri de turisti straini nemultumiti de zgomotul din apropierea unitatii.

Pentru a citi si despre statiunile de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Hotelierii de pe litoralul romanesc reclama zgomotul si controalele din statiuni. Unii vor sa se mute in Bulgaria