Se redeschide Castelul Fermecat din Parcul craiovean Romanescu

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Se redeschide Castelul Fermecat din Parcul craiovean Romanescu

Vesti bune pentru craioveni si pentru turistii care planuiesc sa ajunga in curand in orasul lor. Faimosul Castel Fermecat din Parcul Romanescu isi redeschide portile pentru public peste cateva saptamani, sub forma de terasa-bar.

Castelul a fost construit odata cu Parcul Romanescu din Craiova, judetul Dolj. In ultimii ani, constructia a fost lasata in paragina, avand geamuri sparte, mesaje pe ziduri si bucati de tencuiala desprinse de pe cladire.

Imobilul a fost inchiriat de curand de catre un craiovean, care a demarat imediat reabilitarea cladirii, astfel ca publicul sa se poata bucura din nou de el in scurt timp.

Parc unic in Romania

Parcul Romanescu reprezinta unul dintre punctele de atractie cele mai vestite din Craiova. Este unic in Romania si se numara printre cele mai mari parcuri naturale din Europa.

Initiativa acestei lucrari urbanistice ii revine lui Nicolae Romanescu, fost primar al Craiovei. In 1899, arhitectului peisagist francez Emil Redont i-a fost incredintata amenajarea unui mare parc destinat recreerii craiovenilor.

Lucrarile de amenajare au inceput in 1901 si au durat doi ani, fiind inaugurat cu mare fast in anul 1903. La Expozitia Internationala de la Paris din 1900, planurile Parcului Romanescu au obtinut medalia de aur.

Povestea Castelului Fermecat

Punctul central al parcului este un lac intins pe 4 hectare, dar in cadrul acestuia mai exista si un foisor din lemn, un amifteatru si un hipodrom intins pe 20 hectare care nu a mai fost folosit din anul 2000.

Castelul Fermecat a fost ridicat in apropierea Podului Suspendat din Parcul Romanescu, la scurt timp dupa inaugrarea acestuia. In anii comunismului, cladirea a fost transformata in restaurant, iar dupa Revolutie a functionat ca un bar.

Construit in stil romantic, Castelul Fermecat are o suprafata de aproape 110 metri patrati si a reprezentat candva un punct de reper pentru craioveni si turisti. Ruinele Castelului au devenit intre timp obiectiv turistic.

Dupa redeschidere, noul chirias sustine ca va incerca sa organizeze in Castelul Fermecat diverse evenimente culturale.

Pentru a citi si despte alte parcuri naturale din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Se redeschide Castelul Fermecat din Parcul craiovean Romanescu