Cetatea Rasnov, “asediata” de Cavalerii de Malta, in prima editie a Festivalului Medieval

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cetatea Rasnov, “asediata” de Cavalerii de Malta, in prima editie a Festivalului Medieval

Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov isi deschide portile pentru trei zile de sarbatoare inedita, in care se intalnesc 200 de cavaleri. Cei mai multi dintre acestia provin din tari precum Italia, Austria sau Germania. Evenimentul se afla la prima editie si este organizat de Ordinul Cavalerilor de Malta si Primaria orasului.

Festivalul din Rasnov incepe cu o slujba la biserica Sf. Nicolae Vechi, cu prilejul sarbatorii Sf. Ioan Botezatorul (24 iunie), patronul spiritual al Ordinului Cavalerilor de Malta. Aceasta va fi urmata la pranz de o parada a cavalerilor spre centrul orasului din judetul Brasov.

O ora mai tarziu, trompetele vor anunta venirea cavalerilor in piata din centru, unde va avea loc ceremonia oficiala de primire a oaspetilor.

Turniruri si masa cavalereasca

Primirea traditionala a trompetilor va avea loc in jurul orei 15:00. Pana atunci, insa, la Biserica Evanghelica din centrul Rasnovului este programat un concert de orga.

Pana seara, in Cetatea Rasnov vor avea loc turniruri medievale si o masa cavalereasca cu berbecuti la protap cu iz de medievalitate.  

Festival unic

Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov este unic, in primul rand datorita implicarii unuia dintre cele mai vechi si respectate ordine cavaleresti care au existat in istoria medievala, Cavalerii Ordinului Sfantului Ioan din Ierusalim sau Cavalerii Ioaniti, cunoscuti mai simplu, drept Cavalerii de Malta.

Editia din acest an a festivalului este dedicata implinirii a 800 de ani de la asezarea cavalerilor teutoni in Tara Barsei.

Sambata, cei 200 de cavaleri care participa la festival vor vizita cetatile medievale din localitatile Cristian, Ghimbav, Harman si Prejmer.

In ultima zi a Festivalului Medieval, cavalerii se vor intalni din nou pentru a schimba impresii, dupa care vor parasi orasul Rasnov.

Pentru a citi mai multe despre Cetatea Rasnov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Cetatea Rasnov, “asediata” de Cavalerii de Malta, in prima editie a Festivalului Medieval