Mostenitorul coroanei britanice, sub bolta Bisericii din Delnita

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Mostenitorul coroanei britanice, sub bolta Bisericii din Delnita

Cel mai interesant monument bisericesc al intregii secuimi se afla la doar 8 kilometri departare de municipiul Miercurea Ciuc. Este vorba despre Biserica  din Delnita, singura din zona cu pictura murala exterioara, care poarta hramul „Sfantul Ioan Botezatorul”. Este unul dintre acele obiective turistice pe care chiar si Printul Charles a dorit sa-l viziteze.

Delnita este o localitate din comuna harghiteana Pauleni Ciuc. Lacasul de cult se afla la numarul 148 si este inconjurata de un zid fortificat, care detine un turn masiv si o bogata ornamentatie in stil gotic.

Arhitect necunoscut

Din punct de vederea arhitectural, Biserica din Delnita apartine stilului gotic tarziu, dar au mai fost identificate si unele elemente ale stilului romanic. Constructorul sau arhitectul bisericii nu este cunoscut, dar se presupune ca provine din Italia.

Constructia este amplasata in fostul sat Tordafalva si este consemnata in registrele papale din anul 1333, ca parohie cu biserica de piatra.

Maica Domnului, pictata pe bolta

Altarul apartinand de Biserica din Delnita a fost construit in 1675 si este decorat cu reprezentatii din viata sfantului protector. Bolta este pictata cu imaginea Maicii Domnului, fiind cea mai veche, cea mai mare si cea mai frumoasa lucrare de acest gen din Transilvania.

Tavanul monumentului este la fel de valoros, fiind compus din 104 casete pictate în stil renascentist popular.

Vizita regala

Biserica fortificata din Delnita s-a numarat printre obiectivele turistice unde Printul Charles a dorit sa mearga in cadrul vizitei sale in Romania, efectuata in luna mai.
Mostenitorul coroanei britanice a fost asteptat la Delnita de cercetatorul Demeter Laszlo de la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc.

Printul Charles s-a plimbat in zona de langa biserica, unde exista un lac si unde cercetatorul a realizat un studiu despre viaţa unei specii rare de broaste albastre.

Pentru a cauta cazare in Miercurea Ciuc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Mostenitorul coroanei britanice, sub bolta Bisericii din Delnita