Turistii scot lumea din criza. Topul celor mai vizitate orase care contribuie la revenirea economiei

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 Turistii scot lumea din criza. Topul celor mai vizitate orase care contribuie la revenirea economiei

Cele mai importante 132 de orase ale lumii inclusiv cele afectate puternic de criza financiara, contribuie la redresare in ceea ce priveste economia globale, din postura de destinatii de calatorie pentru turistii straini, se arata intr-un studiu realizat de MasterCard Index of Global Destination Cities.

Studiul realizat a luat in considerare modul in care orasele lumii interactioneaza atunci cand vine vorba de turismul international si cheltuielile transfrontaliere.

„Cele mai importante orase ale lumii reprezinta punctele cheie care coaguleaza economia globala. Fara aceste orase globale nu ar exista economia globala”, spune doctorul Yuwa Hedrick-Wong, consilier pe teme economice globale al MasterCard Worldwide.

„Daca in trecut orasele au fost evaluate din punct de vedere al capitalului, al bunurilor si serviciilor, informatiile despre dimensiunea umana a globalizarii – zborurile si cheltuielile transfrontaliere - nu au fost niciodata atat de atent analizate. Comertul si investitiile globale sunt importante, dar o mai buna interactivitate la nivel uman cu siguranta ar completa eforturile de stimulare a comertului global, pe un fundament mai echilibrat si mai productiv”, se arata in studiul prezentat.

Potrivit raportului, orasele turistice de pe cinci continente vor inregistra anul acesta o crestere de pana la 30%, ca numar de turisti si cheltuieli.

Londra este orasul cu cei mai multi vizitatori din lume. Peste 20 milioane de turisti sunt asteptati sa soseasca in decursul acestui an.

Parisul se afla pe locul doi cu 18,1 milioane de turisti.

Orasele din Asia/regiunea Pacificului ocupa opt locuri locuri din Top 20.

Bangkok ocupa locul al treilea, cu un numar de turisti estimat la 11,5 milioane in acest an.

Singapore il urmeaza cu 11,4 milioane de turisti straini si Hong Kong cu 10,9 milioane de vizitatori. Doar un oras din America de Nord se gaseste in Top 20, si anume New Yorkul, plasat pe locul 12, cu 7,6 milioane de turisti asteptati in 2011.

Pentru a citi si despre destinatiile care aduc cei mai multi turisti in Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Turistii scot lumea din criza. Topul celor mai vizitate orase care contribuie la revenirea economiei