Aurore boreale in Romania: Afla cand am putea urmari fascinantul spectacol de lumini Nou

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

  Aurore boreale in Romania: Afla cand am putea urmari fascinantul spectacol de lumini  Nou

Fenomenul cunoscut sub numele de aurora boreala ar putea fi vizibil si in Romania, in 2012. Conform specialistilor, anul viitor vom avea parte de cele mai puternice si mai frumoase aurore boreale din ultimii 50 de ani.

Evenimentele sunt legate de perioada de activitate maxima a Soarelui (Solar Maximum), perioada in care campul magnetic al Soarelui din zona ecuatoriala a stelei se roteste ceva mai repede decat in zona polara. Un ciclu solar dureaza circa 11 ani (adica perioada de la un "Solar Maximum" la un altul).

Vizibila in sudul Europei

Conform unor experti citati de stiri.rol.ro, acest fenomen va putea fi vizibil anul viitor chiar si in zone din sudul Europei, cum ar fi Italia. Cu putin „noroc”, si romanii vor putea asista la minunatul spectacol de lumini.

Cea mai recenta perioada de activitata solara maxima a fost in anul 2000, iar expertii spun ca anul viitor va fi cea mai puternica activitate a soarelui din 1958 incoace, cand aurora boreala a fost vizibila de trei ori chiar si in Mexic, uimindu-i pe localnici.

Zeita si titanul

Termenul de aurora boreala a fost folosit pentru prima data de Galileo Galilei, care facea referire la Aurora, zeita romana a zorilor si la Boreas, titanul care reprezenta vantul.

Acest fenomen apare atunci cand particulele incarcate electric aruncate de Soare in spatiu ajung in contact cu campul magnetic al Terrei. Aurorele boreale apar de regula in intervalele septembrie-octombrie si martie-aprilie.

Pentru a citi despre un alt fenomen spectaculos, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Aurore boreale in Romania: Afla cand am putea urmari fascinantul spectacol de lumini Nou