Parcurile europene, la a zecea aniversare: Care e cel mai frumos parc din Bucuresti?

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Parcurile europene, la a zecea aniversare: Care e cel mai frumos parc din Bucuresti?

In urma cu zece ani, Federatia Parcurilor Nationale si Naturale din Europa a stabilit ca 24 mai sa fie „Ziua Europeana a Parcurilor”. Data a fost aleasa pentru a sarbatori infiintarea primelor parcuri nationale de pe continent, in Suedia. Acest lucru se intampla in urma cu aproape un secol.

Scopul acestei sarbatori este acela de a trage un semnal de alarma asupra problemelor legate de protectia mediului si de conservarea florei si faunei.

De la arii protejate, in parcurile bucurestene

Romania are circa 30 de arii naturale protejate, printre care Retezat, Delta Dunarii si Pietrosul Mare din Muntii Rodnei. In fiecare oras exista, insa, parcuri unde locuitorii pot merge sa se relaxeze.
Orasul Bucuresti are aproape 40 de parcuri de diferite dimensiuni, printre care amintim Parcul Herastrau,  Parcul Carol sau Parcu Cismigiu. Spre deosebire de alti ani, la ora actuala cele mai multe spatii verzi din Capitala sunt ingrijite. Nu toate sunt, insa, la fel.

Voteaza parcul preferat!

Fie ca vorbim despre flori sau mobilier stradal, fie ca vorbim despre zona unde este amplasat, fiecare bucurestean are un parc preferat. De la marile parcur precum Parcul  Herastrau sau Alexandru Ioan Cuza, la unele mai mici, dar cel putin la fel de cochete, precum Parcul Cismigiu.

Skytrip.ro iti propune sa nominalizezi cel mai frumos parc din Bucuresti. Posteaza opinia ta in sectiunea comentarii de la finalul articolului si convinge-ne ca merita sa vizitam parcul tau preferat!

Pentru a citi despre Parcurile Nationale din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Parcurile europene, la a zecea aniversare: Care e cel mai frumos parc din Bucuresti?