Manastirea Oasa, o oaza de liniste la peste 1.400 de metri altitudine

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

In anul 1943 scriitorul Ioan Pop a ctitorit o manastire din lemn in ALba, impreuna cu prietenul sau Mihail Sadoveanu, un ulterior loc de intalnire, foarte drag celor doi. Apoi sunt ridicate cladirile sunt din zid. Cea pentru chilii este construita in stil brancovenesc si etajata. A doua cladire este pentru staretie, iar a treia pentru trapeza, bucatarie si camari pentru alimente. In fata bisericii s-a construit clopotnita.

Situata la 40 de kilometri fata de cea mai apropiata asezare umana si la peste 1.400 de metri altitudine, intr-o zona cu multa liniste si aer curat, Manastirea Oasa este o manastire relativ noua, o oaza de liniste.
Manastirea Oasa se afla in colonia Fetitei, din Valea Frumoasei, pe un platou, la poalele unui deal acoperit cu paduri de conifere. Privind de pe acest platou, in fata ni se infatiseaza o priveliste mirifica, a lacului de acumulare strajuit de coamele muntilor acoperite cu padure de conifere.

Manastirea Oasa
a fost stramutata aici in anul 1983 din cauza lacului de acumulare de la Fetita, de pe raul Sebes - judetul Alba.

Manastirea Oasa a fost obste de maici, pana in anul 2000, cand din cauza altitudinii mari si accesului dificil, mai ales in conditii de iarna, s-a transformat in obste de calugari.

Pentru a cauta cazare in Alba, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Manastirea Oasa, o oaza de liniste la peste 1.400 de metri altitudine