Turismul speologic, pentru turistii cu simt de aventura

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 

Turismul speologic, pentru turistii cu simt de aventura

Turismul speologic din Romania este unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, in conditiile in care statul roman detine cel putin 10.000 de formatiuni carstice, de dimensiuni diferite, ce variaza de la 10 metri pana la 50 de kilometri. Bloombiz.ro a aflat care sunt cele mai spectaculoase pesteri din tara si ti le prezinta pe cele accesibile, si precizand, pentru fiecare in parte, particularitatile care o fac speciala si coordonatele GPS.

Frumusetea unei pesteri depinde de turistii care o viziteaza, sustine Viorel Lascu, Presedintele Federatiei Romane de Speologie.

“Pentru un explorator, cele mai frumoase pot fi cele mai dificile, mai adanci, mai lungi, pentru cineva care este amator de fotografie sau de peisaj subteran, pot fi cele mai confectionate sau mai bogate in patrimonul speologic.

Ca sa impacam toate categoriile, pot sa spun ca cele din Romania sunt de clasa 4 sau 5, foarte dificil de parcurs, cum ar fi Pestera Vantului, cea mai mare din Romania, cea care are 50 de kilometri, Pestera din Valea Rea, care este cea mai adanca, are in jur de 750 de metri adancime. Avem Pestera Humbleu, care are vreo 30 de kilometri, Pestera Sura Mare.

Sunt categorii explorative, dificile. Dupa aceea, putem socoti, intre superlativele speologiei Pestera Nicula, Pestera Ursilor, Pestera Piatra Altarului, Pestera Secatura”, a spus, pentru Bloombiz.ro, presedintele Federatiei Romane de Speologie.

Mai poti vizita si Pestera Valea Cetatii, recent amenajata, de langa Rasnov, pe drumul spre Valea Brasov, pe care ti-o recomanda Lascu.

Acesta aminteste ca turismul speologic ar trebui valorificat deoarece pe teritoriul Romaniei exista una dintre cele mai importante pesteri din lume, unde au fost descoperit picturi parientale, de circa 28.000 – 35.000 de ani.

Pentru a citi despre mai multe despre Pestera Ursilor, cea mai cunoscuta de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.bloombiz.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Turismul speologic, pentru turistii cu simt de aventura