Grecia blufeaza: NU elimina taxele de aeroport. Ce spun operatorii aerieni si cei de turism despre ieftinirea biletelor?

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 Grecia blufeaza: NU elimina taxele de aeroport. Ce spun operatorii aerieni si cei de turism despre ieftinirea biletelor?

Pentru a impulsiona cresterea numarului de zboruri catre destinatiile grecesti, Ministerul elen al Transporturilor informa la sfarsitul lunii martie ca a hotarat eliminarea taxelor de aeroport, valabila pentru aeroporturile din Grecia, in perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2011. Anuntul reprezinta doar o strategie de promovare mincinoasa, potrivit reprezentantilor unor agentii de turism din Romania. Taxele eliminate variaza intre 150 si 200 de euro pe aeronava, nicidecum pentru pasageri si asta doar pentru aeroporturile grecesti.

Masura nu se aplica pentru aeroporturile din Romania

Asadar, vorbim, de fapt, despre taxa de aterizare, decolare si stationare pentru toate tipurile de avioane, care se aplica doar pentru aeroporturile elene, cu exceptia Aeroportului International din Atena, potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor.

Cu alte cuvinte, companiile aeriene nu vor vinde bilete de avion fără taxe de aeroport.

Operatorii romani de turism nu ieftinesc pachetele

Daca faci parte din cei care isi doresc sa-si petreaca vacanta in Corfu, Creta, Rhodos, Salonic, Skiathos, Zakynthos sau Thessaloniki, destinatiile elene preferate de romani, afla ca masura luata de greci nu va ieftini sejururile oferite de agentiile de turism. Cel putin, asta sustin operatorii de turism.

„Treaba asta cu eliminarea taxelor de aeroport este o mare minciuna. De doi se tot vorbeste despre aceasta strategie a grecilor, dar nimeni nu spune adevarul. Nu s-a eliminat nici o taxa. Este vorba doar despre o taxa de vreo 150 de euro de aeronava, care se aplica doar pentru aeroporturile din Grecia. Asta inseamna o eliminare de aproximativ 86 de centi de pasager. Plus ca TAROM, compania cu care noi operam cele mai multe curse charter, nu elimina aceasta taxa despre care vorbim. Asadar, eu, ca operator, cum pot sa ieftinesc pachetele?”, a explicat pentru incont.ro, Alin Burcea, directorul general al Paralela 45.

Pentru a citi si despre destinatiile turistice de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Grecia blufeaza: NU elimina taxele de aeroport. Ce spun operatorii aerieni si cei de turism despre ieftinirea biletelor?