Hotelierii simt că firmele au început să facă mai mult business

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Businessul hotelier din Capitală a păşit pe o primă treaptă a revenirii, cererea pentru cazare fiind în creştere în primul trimestru datorită clienţilor corporate şi în special companiilor din farma şi energie, sunt de părere jucătorii din industria hotelieră prezenţi la evenimentul Hotel Tourism & Leisure Investment Forum.

Michele Meoni, directorul de operaţiuni al lanţului ho­te­lier românesc Continental Hotels, aflat în proprietatea omu­lui de afaceri Radu Enache, a declarat că dacă firmele din do­meniul farma au rezervat mai multe camere anul acesta, cererea pentru camere a stagnat în cazul companiilor din FMCG, în timp ce solicitările firmelor din construcţii continuă să fie reduse.

"Aş putea spune, luând în considerare interesul pentru hote­lurile din lanţul Continental Hotels, că firmele locale au început să facă mai mult business. Dacă anul trecut îşi trimiteau anga­jaţii în Capitală la întâlniri pentru o zi fără să solicite cazare la un hotel, acum au început să rezerve locuri în camere", a spus Michele Meoni.

Camere mai ieftine şi mai pline

În primele trei luni, gradul mediu de ocupare al hotelurilor din Capitală, clasificate la trei, patru şi cinci stele şi care operează sub branduri internaţionale a crescut cu 3,7%, potrivit lui Sorin Ionescu, managing partner al com­paniei de consultanţă hotelieră Fivestar Hospitality. Cerce­tarea a fost făcută pe un eşantion de 4.150 de camere hoteliere din Capitală.

În cazul hotelurilor de trei şi patru stele, ce nu operează sub un brand internaţional, acelaşi indicator a crescut cu 11,6% potrivit unui studiu pe 1.190 de camere.

Mai mult, cercetarea pe eşantioanele de mai sus a arătat că tariful mediu pe cameră (ADR- average daily rate) a scăzut cu 3,6% în cazul hotelurilor afiliate la lanţuri interna­ţionale, anul trecut acest tarif mediu situându-se la 75,7 euro.

"Sunt numeroase oportunităţi pentru dezvoltarea de hoteluri pe piaţa românească", spune Ionescu.

Pentru a cauta cazare in Capitala, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.zf.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Hotelierii simt că firmele au început să facă mai mult business