România încă se află pe lista destinaţiilor pentru luna de miere a prinţului William

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Viscri, un sat sărac din Transilvania, şi-a făcut o apariţie-surpriză pe lista scurtă din mass-media, a destinaţiilor posibile pentru luna de miere a prinţului William şi a viitoarei sale soţii, Catherine Middleton. Dacă cuplul regal se va duce acolo, va fi cea mai mare binefacere pentru turismul românesc de la Dracula încoace, potrivit publicaţiei Sky News Australia.

Satul Viscri, aflat în centrul României in Transilvania, nu are faima altor posibile destinaţii, cum ar fi Petra, în Iordania, sau Marea Barieră de Corali din Australia, şi nici confortul altora, precum Insulele Scilly din largul coastelor britanice sau reşedinţa scoţiană a reginei de la Balmoral.

La Viscri, calul şi căruţa domnesc încă, iar clădirea cea mai impunătoare ce poate fi văzută pe o distanţă de mile întregi este o biserică albă fortificată de acum 500 de ani. Fete desculţe merg pe drumuri hrănind cârduri de gâşte, iar sătenii vând şosete tricotate în nişte pasaje nu tocmai curate.

Cu toate acestea, localnicii spun ca situl, care este patrimoniu mondial UNESCO, ar oferi un basm regal. Posibilitatea ca cuplul regal să petreacă timpul în acest loc rural izolat şi ciudat a apărut în presa românească săptămâna trecută, aminteşte canalul australian.

S-a relatat că localnicii pregătesc cu nerăbdare ceremonialul covorului roşu, văzând ceea ce ei au crezut că ar putea fi măsuri de securitate regale. Casele restaurate de tatăl lui William, prinţul Charles, ar fi fost dichisite, conform relatărilor.

La sfârşitul anului 2006, Charles a cumpărat două case de vacanţă la Viscri, una pentru turişti care plătesc iar cealaltă pentru folosinţa proprie. Managerul acestor proprietăţi, contele Tibor Kalnoky, precum şi soţia sa, contesa Anna, se numără printre invitaţii la nuntă.

Dacă va veni aici, cuplul regal va vizita cu siguranţă faimoasa biserică din Viscri. Va putea, de asemenea, să se bucure de natură, făcând plimbări pe jos sau echitaţie. Va putea degusta eşantioane din delicatesele locale, printre care gemul de casă, supa de gâscă şi cârnaţii. Ar putea admira păsările şi s-ar putea întâlni cu lupi şi urşi în sălbăticie.

Pentru a citi despre obiective turistice de la noi din tara, majoritatea din Transilvania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri România încă se află pe lista destinaţiilor pentru luna de miere a prinţului William