Bani si pentru a putea reabilita Cetatea Fagaras

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Din cate se stie, fondul patrimonial al muzeului din Cetatea Fagarasului cuprinde numeroase piese ce dateaza din epoca neolitica pana in zilele noastre. Dar datorita lipsei de spatiu, numai 17% dintre piese au intrat in circuitul turistic, fiind expuse vizitatorilor in sectii ca si cele de istorie medie si moderna, etnografie, arheologie, arta religioasa si arta decorativa.

Astfel, printr-o asociere, Consiliul Local al municipiului (in administrarea acestuia este si obiectivul) impreuna cu Consiliul Judetean, se va implica pentru a se putea reabilita si restaura Cetatea Fagarasului.

Odata cu realizarea acestei colaborari, se va putea reabilita Corpurile de Garda Nord si Sud, Turnul Poarta, vor mai fi refacute instalatiile electrice (de iluminat decorativ) si se vor mai putea face lucrari arhitecturale la fatada frumoasei Cetati, dar si la Castel.

Consiliul Judetean se va ocupa de organizarea procedurii de atribuire si de incheiere a contractului de executie, cat  si de finantarea lucrarilor. Urmand ca mai apoi, consilierii sa supuna spre aprobare asocierea judetului Braşov cu Consiliul Local Fagaras pentru a se reabilita Cetatea, la sfarsit aceasta sa reintre in circuitul turistic.

Pe de alta parte, Primaria municipiului Fagaras va suporta cheltuielile legate de:

- Proiectul tehnic pentru toate aceste lucrari;

-  Documentatia tehnico-economică + studiul de fezabilitate.

Apoi, Primaria va emite Certificatul de urbanism, va trebui sa mai obtina avizele + acordurile pentru lucrari si va finanta efectuarea serviciului de dirigentie de pe santier.

Pentru a citi si despre alte cetati din tara noastra, accesati aceasta sectune.

Citeste mai mult...

Sursa: www.stirituristice.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Bani si pentru a putea reabilita Cetatea Fagaras