Peste 105.000 de turisti si-au petrecut Pastele in statiuni. Cati bani au cheltuit

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Peste 105.000 de turisti si-au petrecut Pastele in statiuni. Cati bani au cheltuit

 

Circa 105.600 de romani si-au petrecut minivacanta de Paste in statiuni din tara, cheltuind 31 milioane lei (7 mil. euro) pe servicii turistice (cazare si mancare), iar in strainatate au mers 5.000 de turisti si au platit 1,3 milioane de euro, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

La fel ca si anul trecut, intre minivacanta de Paste si cea de 1 Mai exista trei saptamani de munca. Din cauza veniturilor in scadere mai mici, romanii care isi permit sa plece in vacanta sunt determinati sa aleaga intre aceste doua minivacante, potrivit FPTR.  

Ofertele au acoperit toate tipurile de structuri, de la pachetele turistice oferite de pensiunile din zona rurala pana la city break-uri. Numarul aproximativ de locuri puse la dispozitie in statiunile din Romania a ajuns la 136.400, unde au ajuns de Paste 105.600 turisti.   

Locul intai in topul preferintele romanilor privind petrecerea sarbatorilor pascale este ocupat si anul acesta de pensiunile rurale, iar cele mai solicitate destinatii au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu (Marginimea Sibiului), Maramures si Buzau. Au fost puse la dispozitie 75.000 de locuri in cadrul structurilor din zonele rurale, dintre care s-au vandut 65.000 de locuri. Pe langa produse traditionale si petreceri in aer liber, ofertele au inclus plimbari cu caruta sau ateliere interactive de incondeiat oua. Turisii ajunsi la pensiuni au cheltuit 19,5 milioane de lei doar pe cazare si masa.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Újdonságok és hírek Peste 105.000 de turisti si-au petrecut Pastele in statiuni. Cati bani au cheltuit