Paralela 45: Grecia bate pentru prima data Turcia in topul preferintelor turistilor romani

There are no translations available.

 

Paralela 45: Grecia bate pentru prima data Turcia in topul preferintelor turistilor romani


Trendul ascendent al insulelor grecesti se mentine si in acest an, gradul de ocupare al acestora crescand cu 10%. Numarul de chartere care pleaca din Romania spre Grecia va depasi in premiera in acest an numarul de zboruri spre Antalya si celelalte statiuni din Turcia, ducand un numar de peste 110.000 turisti romani catre insulele elene, fata de aproximativ 90.000 catre Turcia.

Grecia este in crestere, iar acest lucru l-am previzionat inca de la finalul lui 2013, cand deja aveam mai multe rezervari early booking decat in anii trecuti. Grecia a castigat in preferintele romanilor pentru ca are o varietate mult mai mare de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preturile au tot scazut. Turcia in schimb, datorita cererii mari din ultimii ani, a marit tarifele cu 3-5%. Totodata, cresterea se bazeaza si pe majorarea numarului de chartere, inclusiv cu plecari nationale. Avem chartere noi din Bucuresti pentru Zakynthos, Santorini, Kos si Mikonos, din Iasi spre Rhodos si din Cluj pentru Creta”, a explicat Alin Burcea, presedinte Paralela 45.

Un turist plateste in medie pentru o saptamana in Grecia, cazare plus avion aproximativ 500 de euro, in timp ce in Turcia, un turist, plateste 700 euro / pachet. Romanii tind sa renunte insa la facilitatile all inclusive din Turcia in favoarea unui pret mai mic pentru Grecia.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Divertisment Latest Paralela 45: Grecia bate pentru prima data Turcia in topul preferintelor turistilor romani