Cum vor turcii sa atraga romani: au scazut tarifele cu 30% pentru a acoperi gaurile lasate de rusi

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Cum vor turcii sa atraga romani: au scazut tarifele cu 30% pentru a acoperi gaurile lasate de rusi

 

Hotelierii turci din Antalya au redus tarifele cu 30% pentru a atrage turisti romani la inceput de sezon si ar putea sa mentina ofertele pentru varful de sezon, daca nu vor reusi sa acopere gaurile lasate de cei trei milioane de rusi care au renuntat sa mai vina in Turcia, sustine Alin Burcea, prim-vicepresedinte ANAT si proprietar Paralela 45.

"Tarifele au scazut cu 30% fata de anul trecut, iar hotelierii turci au prelungit early booking-ul din martie pentru ca evident cei trei milioane de turisti rusi lipsa se resimt in economia turcilor. Nu stiu ce se va intampla cu preturile in lunile urmatoare. Din cate vad, ei (n.r. hotelierii turci) afla de la o luna la alta cum merg lucrurile. Dar daca nu isi pot acoperi gaurile lasate de turistii rusi, cu siguranta preturile vor fi la fel de bune", a explicat Burcea.

Astfel, un sejur in Antalya, in mai, costa de la 400 euro/persoana pentru 7 nopti la all inclusive, la un hotel de 5 stele. Totusi, Burcea spune ca preturile nu pot fi mai mici decat atat in iulie si august, cand este varf de sezon, dar vor fi oferte speciale.

Desi preturile sunt mai mici decat anul trecut, Alin Burcea prevede o scadere a numarului de turisti romani pe litoral in Antalya. Daca anul trecut 100.000 de romani si-au facut vacantele in statiunea turca, anul acesta numarul lor ar putea scadea cu 5-10%, pe fondul atentatelor din ultima vreme pe teritoriul Turciei.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home