Vacanta de Paste: peste 135.000 de locuri de cazare pregatite

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Vacanta de Paste: peste 135.000 de locuri de cazare pregatite

 

Hotelierii si proprietarii de pensiuni au pregatit pentru turistii de Paste circa 135.000 de locuri de cazare, cu 8% peste anul trecut.

Hotelierii si proprietarii de pensiuni au pregatit pentru turistii de Paste 135.000 de locuri de cazare, cu 8% mai mult decat anul trecut, iar rezervarile, mult sub asteptari din cauza ploilor de la inceputul lunii aprilie, au inceput sa se revigoreze in ultimele doua zile, dupa ce vremea s-a incalzit. Cele mai multe locuri dintre cele 135.000 sunt la pensiuni (75.000), in statiunile montane (30.000), in statiunile balneare (15.000), dar si la mare (2.500 de locuri) si in alte destinatii, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Din cauza vremii urate din ultimele saptamani, romanii nu prea s-au inghesuit sa cumpere vacante pentru acest weekend. Pastele in statiuni il sarbatores in general orasenii care nu prea au rude la tara si care trebuie sa aleaga intre vacanta de Paste si cea de 1 Mai. Inca nu am ajuns la nivelul din 2008, cand ne puteam permite doua vacante atat de apropiate inainte de vacanta de vara", a declarat agentiei Mediafax Dragos Raducan, vicepresedintele FPTR.

El a afirmat ca vremea frumoasa din ultimele zile le da motive de optimism hotelierilor si proprietarilor de pensiuni."Romanul este o natie last minute si soarele din ultimele zile ii va face pe multi sa ia drumul Pastelui la pensiuni. Asta ne face sa credem ca, in final, vom avea cel putin incasarile de anul trecut", a mai spus Raducan.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Home