Turismul internațional bifează un nou record

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Turismul internațional bifează un nou record

 

Cu peste 1,1 miliarde de turiști internaționali care au călătorit în întreaga lume într-un singur an (2014), turismul internațional bifează un nou record, potrivit datelor anunțate la sfârșitul anului trecut de către Organizației Mondiale a Turismului.

În primele 10 luni din 2014, numărul turiștilor internaționali a crescut peste așteptări, potrivit UNWTO, cu circa 5%. Astfel, în perioada ianuarie - octombrie 2014, volumul turiștilor internaționali (vizitatori peste noapte) a atins 978 milioane, cu 45 milioane mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cu o creștere de 4,7%, turismul internațional continuă să crească cu mult peste tendința pe termen lung proiectată de UNWTO pentru perioada 2010-2020 (+3,8%), și se estimează că va încheia anul 2014 cu peste 1,1 miliarde de turiști internaționali.

Pe regiuni, cea mai puternică creștere a fost înregistrată în Americi (+8%), urmate de Asia și Pacific (+5%) și de Europa (+4%). Pe sub-regiuni, America de Nord (+9%) și Asia de Sud (+8%) au fost performerii de top, precum și Europa de Sud și Mediterană, Asia de Nord-Est și Europa de Nord (fiecare înregistrând o creștere de 7%).

“Având în vedere acest trend, turismul internațional este așteptat să încheie anul 2014 cu cifre record”, a declarat Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului. “Acestea sunt niște rezultate remarcabile luând în considerare faptul că diferite regiuni ale lumii continuă să se confrunte cu provocări geopolitice și de sănătate semnificative, în timp ce recuperarea economică globală rămâne mai degrabă fragilă și inegală”, a adăugat Taleb Rifai.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Home