Pachetele de servicii turistice, verificate de ANPC

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 Pachetele de servicii turistice, verificate de ANPC

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat în perioada 13-24 octombrie 2014 o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice.

În cazul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov, acțiunea de control s-a desfășurat în perioada 13-17.10.2014, la agențiile de turism din București și județul Ilfov, în colaborare cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Date statistice

• Au fost verificați 343 de operatori economici.
• La 135 de operatori economici dintre cei 343 controlați, reprezentând 39,35% s-au depistat abateri de la prevederile legale.

Măsuri dispuse și sancțiuni aplicate

• s-au aplicat 144 de sancțiuni, dintre care 58 de amenzi contravenționale în valoare de 111.150 lei și 86 de avertismente.
• s-au dispus 28 de măsuri de oprire temporară a prestării serviciului, până la remedierea deficiențelor constatate.

Principalele aspecte constatate:

- lipsa informațiilor oferite în scris turiștilor înainte de a încheia contractele, informații legate de localitatea de destinație, rută, mijloace de transport, tipul unității de cazare, serviciile de masă, programul sejurului, cuantum avans etc.
- lipsa informațiilor cu privire la regimul pașapoartelor și al vizelor
- lipsa furnizării unui bon de comandă în cazul solicitării unor pachete de servicii turistice care nu fac parte din oferta agenției de turism
- lipsa unor informații care trebuiau incluse în contractul încheiat cu consumatorul sau nerespectarea unor clauze contractuale: localitatea de destinație, ruta, mijloace de transport, tipul unității de cazare, serviciile de masă, programul sejurului, termenele și modalitățile de plată, condițiile de modificare și de reziliere etc.
- lipsa informațiilor cu privire la asigurarea turiștilor în caz de insolvabilitate sau faliment al agenției de turism.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home