Rafting si canyoning, turismul extrem din Valea Jiului

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Rafting si canyoning, turismul extrem din Valea Jiului

 

Cu un traseu in lungime de 35 de kilometri, pe care se afla nu mai putin de 80 de cascade in care viteza apei poate ajunge si la 40 de kilometri la ora, Defileul Jiului reprezinta unul dintre cele mai cautate locuri din Romania pentru practicarea raftingului, un sport extrem, de echipa, care incepe sa stranga din ce in ce mai multi adepti in tara noastra.

Potentialul de dezvoltare a acestui sport a fost bine surprins de anumiti operatori de turism din Valea Jiului, care au realizat un pachet de servicii menit sa armonizeze nevoia de relaxare a omului modern, cu adrenalina declansata de intrarea in cascadele involburate de pe raul Jiu.

In plus, spun organizatorii acestui program de sport extrem, raftingul reprezinta una dintre cele mai bune formule prin care se poate dezvolta spiritul de echipa, prin faptul ca toti cei care se aduna in barca gonflabila trebuie "sa puna osul" la munca pentru a ajunge la finalul traseului pe care si l-au stabilit.

Sezonul de rafting pe Defileul Jiului se deschide, de regula, in luna aprilie si se poate dura pana in prima parte a lunii octombrie, daca temperaturile de afara se mentin placute pentru turisti.

''Raul Jiu este cel mai tehnic curs de apa din Romania in ceea ce priveste practicarea raftingului. Raul are portiuni cu ape involburate, de diverse grade de dificultate, iar turistii care aleg aceasta forma de deconectare de la stresul zilnic sunt de-a dreptul incantati. Anul acesta am avut un sezon bun pentru ca a plouat mult si a fost apa pe Jiu. Am avut multi turisti de la companii multinationale, dar au revenit si o parte dintre impatimitii raftingului, pentru care am pregatit combinatii noi, ce au inclus tiroliene si canioning'', spune Sorin Sanda, fost campion national la alpinism si initiatorul programului de turism ''Transilvania Adventure''.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Home